Foto: UM

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, postala je novi vlasnik dnevnog lista i portala “Danas”.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, kompaniji je odobreno preuzimanje “Danasa”, dnevnih novina koje izlaze od 1997. godine. Ovo je prvo štampano izdanje iz Srbije koje će se naći u portfoliu kompanije United Media u okviru koje posluje 45 televizija od čega pet sa nacionalnom frekvencijom, 15 portala, kao i magazini i radio stanice.

“List Danas duže od dve decenije u Srbiji odoleva svim pritiscima i primer su kontinuiranog profesionalnog i nezavisnog novinarstva. Izuzetno mi je drago što su postali deo kompanije United Media u okviru koje u Srbiji već posluju televizije i portali N1 i Nova. U teškim i izazovnim vremenima kao što je to danas slučaj, istinito i pravovremeno informisanje građana je od ključne važnosti a to je osnovni motiv kojim se vode svi naši mediji. ‘Danas’ će i dalje biti ono na šta su građani navikli – list u kojem mogu pročitati najvažnije vesti, list koji pokreće teme, postavlja pitanja, analizira situaciju, otvara prostor za civilizovan dijalog, medij koji poštuje najviše standarde profesije i ne podleže senzacionalizmu. Nastavićemo da negujemo te vrednosti i razvijamo kako štampano izdanje, tako i sajt Danasa a potrudućimo se da omogućimo da ovako kvalitetan sadržaj dođe do što šire čitalačke publike”, ističe izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Pročitajte još...

Ona podseća da je za razvoj svakog društva od najvećeg značaja postojanje slobodnih medija.

“U Srbiji smo suočeni sa situacijom da država svojim delovanjem ne podržava
medijske slobode. Sa jedne strane, preko poslovanja državnog Telekoma pokušava se sprovođenje akcije gašenja nezavisnih medija, a sa druge otvaraju se novi mediji pod kontrolom vladajuće garniture. U takvom ambijentu, građanima je ograničen pristup vestima i istini i čini se još bitnije da sačuvamo slobodnu reč”, ističe Subotić.

Dodaje da “Danas” može da posluži kao primer svima kako se uprkos pretnjama, ucenama i pritiscima opstaje, ostaje dosledan istini, kako izgleda medijska kuća i novinari sa integritetom i kako se gradi i čuva kredibilitet dugi niz godina.

Kompanija United Media, čije sedište je u Luksemburgu, godinama posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj a nedavno se proširala na teritoriju Bugarske. Ukupno zapošlja 2.600 ljudi.

U okviru kompanije u Srbiji posluju televizija i portal N1, televizija Nova S, portal Nova.rs, Sport Klub, Grand produkcija, dečje televizije Pikaboo i Vavoom, muzički kanal IDJ, Cinemania, Lov i ribolov i naučna televizija Brainz.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare