Sergej Šojgu Foto:EPA-EFE/MINISTRY OF DEFENCE OF THE RUSSIAN FEDERATIONS

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju trupa Jug i Centar koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini i naložio da budu pojačana dejstva na svim operativnim pravcima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Šojgu je dao neophodna uputstva za dalje pojačavanje dejstava jedinica na svim operativnim pravcima kako bi se isključila mogućnost da Kijev izvodi masovne raketne i artiljerijske udare na civilnu infrastrukturu i stanovnike naselja u Donbasu i drugim regionima, prenosi agencija Interfaks.

PROČITAJTE JOŠ:

Ruski ministar odbrane je saslušao izveštaje generala armije Sergeja Surovikina, general-pukovnika Aleksandra Lapina i drugih vojnih lidera o trenutnoj situaciji i dejstvima neprijatelja, prenose RIA novosti. Šojgu je, prema saopštenju, podelio i nekoliko medalja „Heroj Rusije“ i tako proveo ukaz o odlikovanjima Vladimira Putina.

Ruski Kommersant podseća da je početkom ovog meseca, takođe prema saopštenju ruskog ministarstva obrane, ukrajinski front obišao i načelnik ruskog Glavnog stožera Valerij Gerasimov. Šojgu je, prema ruskim službenim izvorima, u Ukrajini zadnji put bio krajem juna, ali ni tada nije obelodanjena konkretnija informacija o lokaciji njegovog boravka, a i sve što je u subotu objavila zvanična Moskva nije bilo moguće nezavisno proveriti, prenosi Jutarnji list.

BONUS VIDEO: Vladimir Putin se uporedio sa Petrom Velikim

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar