Foto:Nenad Lazić/ Nova.rs

Slovenski ugostitelji, koji zbog mera protiv pandemije koronavirusa ne rade od oktobra, u petak su u otvorenom pismu vladi zatražili brza rešenja za spas ove delatnosti, a najavljuju i mogućnost tužbi protiv Vlade zbog nejasnih propisa za vreme epidemije.

Pročitajte još:

U pismu premijeru Janezu Janši i ministru tutizma Zdravku Počivalšeku upozoravaju na velik rast nezaposlenosti u tom sektoru i traže povećanje plate na 100 odsto. Takođe, žele da vlada razmisli o smanjivanju PDV-a na ugostiteljske usluge, odlaganju dospelih kreditnih obaveza i drugim merama koje bi pomogle da ugostiteljstvo spremno dočeka period koji će uslediti nakon koronakrize.

Pojedini ugostitelji, najavili i u tužbe protiv vlade zbog nejasnih propisa vezanih za rad u ugostiteljstvu.

Reč je o nesporazumu koji je pre desetak dana u javnosti izazvao upravo ministar turizma, nakon što su mediji objavili informaciju da se u jednoj gostionici blizu Ptuja sastao s većim brojem lokalnih čelnika, pri čemu su bili posluženi sendvičima.

Foto:EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Počivalšek se kasnije nevešto branio objašnjavajući  da se radilo o tzv. Business to Business (B2B) sastanku, te da se takvi sastanci smeju održavati u gostionicama, premda bez nuđenja hrane i pića, kako se kasnije ispostavilo.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)