starica; maska; ulica; zagreb
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

U Hrvatskoj od danas popuštaju mere. Reč je o odluci hrvatskog Štaba koja je predstavljena krajem prošle nedelje.

Novim merama se svim ugostiteljima dozvoljava dostava hrane, pića, napitaka i poslastica, omogućava se rad teretana uz strogo pridržavanje epidemioloških mera, kao i rad dečjih igraonica i radionica.

Radiće i škole za strane jezike, kazina, automat-klubovi i kladionice, uz ograničenje radnog vremena do 22:00 sata i zabranu pružanja ugostiteljskih usluga.

Pročitajte još:

Hrvatski štab je objasnio da se osobe koje preuzimaju hranu i napitke ne smeju zadržavati na terasama objekta ili pred objektom, nije dopušten ulazak u objekat, osobe koje čekaju dostavu moraju održavati razmak od dva metra pri čekanju i koristiti maske. Ne sme se stimulisati zadržavanje pred objektom, terase treba ograditi, stolove i stolice postaviti tako da se onemogući korištenje, a na objekte treba staviti obaveštenja o epidemiološkim merama.

Ne otvaraju se kladionice i kazina u celoj zemlji.

Štab civilne zaštite Primorsko-goranske županije predložio je u petak Nacionalnom štabu da donese Odluku o uvođenju nužne epidemiološke mere za područje Primorsko-goranske županije koja se odnosi na zabranu rada kazina, automat-klubova i uplatnih mesta za klađenje, odnosno da omogući odlaganje otvaranja do 28. februara.

Kladionice i kazina neće otvoriti niti Istra. I Istrani su tražili da im se omogući da u njihovoj županiji kladionice i kazina ostanu zatvoreni.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar