Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prvi januar nove 2021. godine, Beograđani velikim delom provode na ulicama. Napolju je toplo i sunčano, a naši sugrađani su to iskoristili kako bi prošetali na svežem vazduhu. Reporteri Nova.rs zatekli su neke od njih na Zemunskom keju koji je, najblaže rečeno, krcat.

PROČITAJTE JOŠ

Veliki broj građana podne je iskoristio da bi prošetali pored reke. Na uzanoj stazici je gotovo nemoguće držati rastojanje od dva metra, jer ljudi ima previše, a svi se nalaze u grupama. Retki su i oni koji nose maske, kako kažu za Nova.rs, nalaze se na otvorenom.

Uglavnom je to porodična, ili prijateljska šetnja, a nisu strani ni parovi koji u dvoje jedu kestenje, pijuckaju sok iz flašice ili samo opušteno šetaju držeći se za ruke.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na veliko iznenađenje, na ulici se prodaje i sladoled. Prodavci kažu – ide kao lud, uprkos tome što je danas prvi januar.

„Ne bojimo se korone. Virus kao virus. Šta sada? Pa ne mogu zauvek da sedim zatvorena“, kaže nam jedna starija žena koju smo zatekli na klupici.

Za Novu godinu, kaže, želi zdravlje sebi i svojim najbližima.

„Nije da se ne bojim, ali nije ni da se bojim. Vodim računa. Evo, juče sam bio sa devojkom kod kuće, a danas smo izašli da prošetamo, na otvorenom smo“, kaže jedan mladić koji na licu uredno nosi masku.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

On i devojka sa kojom je šetao se u Novoj godini nadaju zdravlju, sve ostalo je u redu, kažu.

Pored samog šetališta, kafići su takođe krcati – tačnije, njihove bašte.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Svi sede u jaknama, piju kafu ili topao čaj i „lagano ulaze u 2021. godinu“.

„Prvi januar je, praznici su, valja malo i da se odmori. 2020. godina je bila puna svega i svačega“, rekla je jedna devojka koja je sa drugaricom bila kafu i sok.

Od 2021. godine, očekuje da bude „uzbudljiva“.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare