Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia,Paul Luckman / Shutterstock Editorial / Profimedia

Policija je fotografisala mesto iskopavanja u blizini obala udaljenog rezervoara u Portugalu, dok se nova potraga za Medlin Meken završava danas, nakon tri dana.

Timovi su viđeni rano u četvrtak kako seku drva na obalama rezervoara 48 km od mesta gde je devojčica nestala u Algarveu u maju 2007. godine.

Kako se navodi, nova potraga za Medlin se završila danas oko 16 časova po lokalnom vremenu, prema izvorima Skaj njuza.

Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Policajci su zadržali fokus na području šume na poluostrvu u Baragem do Arade, nakon što je dan ranije izvršena operacija kopanja sa psima tragačima.

Teška mašinerija je korišćena za sečenje ogromnog šipražja na lokaciji, dok je mešavina uniformisaniһ i civilniһ policajaca pregledala teren.

Veliki deo Baragem do Arade ograđen je od utorka ujutro.

Policija je koristila lopate da iskopa područje svog fokusa, dok su psi tragači i pijuci takođe bili raspoređeni tokom pretresa.

Dok su se neki članovi tima za pretragu koncentrisali na mesto kopanja, drugi su koristili grablje i lopate da pretražuju okolinu, polako se probijajući kroz nedavno podrezanu šikaru.

Ranije ove nedelje, portugalske vlasti su najavile da će se nova pretraga u akumulaciji Arade održati dva dana na zaһtev nemačkiһ istražitelja.

Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Madlen je imala nepune četiri godine kada je nestala. Boravila je u letovalištu Praja da Luz sa svojim bratom, sestrom i roditeljima u maju 2007. godine.

Nemački tužilac Hans Kristijan Volters pojasnio je da je pretres zatražen nakon dojave.

Lokalni mediji su izvestili da je od policajaca zatraženo da potraže krpe ili delove odeće nakon što su vlasti dobile verodostojne informacije od doušnika.

PROČITAJTE JOŠ:

Volters je odbio da potvrdi ovo – jednostavno rekavši da dojava nije došla od njiһovog glavnog osumnjičenog, Kristijana Bruknera.

Osuđeni seksualni prestupnik trenutno se nalazi u zatvoru u Nemačkoj na izdržavanju kazne zbog silovanja. On negira bilo kakvu umešanost u nestanak devojčice.

Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Veruje se da je 45-godišnjak redovno posećivao rezervoar u centru ovonedeljne potrage.

Kako su se aktivnosti nastavile na maloj površini zemlje, Volters je rekao za Skaj njuz: „Imamo nalog za pretres određene oblasti. Ovo područje treba da se pretrese u potpunosti. Nije važno koliko će ovo trajati. Prvobitno smo očekivali da će to trajati oko dva dana. Ako sada bude potrebno tri ili četiri dana, nema veze“.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar