Ukrajina Foto: REUTERS/Gleb Garanich

"Ne razmišljamo o politici, samo želimo da živimo", poručuju evakuisani stanovnici Donbasa koji se trenutno nalaze u Rostovskoj oblasti u Rusiji.

Više od 40.000 iseljenika danas je stiglo u Rostovsku oblast, a u narednim danima očekuje se još veći priliv izbeglica.

Čelnici te oblasti zamolili su hotele da pomognu i ponude smeštaj desetinama hiljada izbeglica koje stalno pristižu. Još uvek se ne zna koliko će vremena oni provesti u centrima, kao ni da li će moći da se vrate u svoje domove.

„Nas četvoro smo stigli danas. Ostavila sam kuću, pustila mačku i psa da pobegnu i svi smo otišli. Redovi su užasni, autobusi sa decom koja čekaju… Sve je strašno“, rekla je evakuisana žena reporteru RT koji je obišao jedan od prihvatnih centara.

Druga je jasna – odlučila se na evakuaciju kada je projektil pao u blizini njene kuće. Tada je napustila dom i nije se osvrtala.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ne razmišljamo o politici, samo želimo da živimo“, poručili su oni.

Podsetimo, kriza na istoku Ukrajine traje već nekoliko dana tokom kojih je na desetine hiljada stanovnika napustilo Donbas, a čelnici samoproglašene Donjecke Narodne Republike proglasili opštu mobilizaciju.

Francuski predsednik Emanuel Makron danas razgovara telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, kako bi se kriza što pre smirila.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti uživo na Nova.rs.

BONUS VIDEO Život u Ukrajini: Prijatelji su zabrinuti, zovu me svaki dan

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar