Foto: TANJUG/AP Photo/Mosa'ab Elshamy

Rajan (5), dečak koji je preminuo nakon što je četiri dana proveo u bunaru u Maroku, sahranjen je danas uz policijsku pratnju i najviše počasti.

Dečak je danas sahranjen u blizini rodnog sela, a prethodno je njegovo telo dopremljeno helikopterom. Mnogi meštani njegovog sela, kao i građani sa svih strana Maroka.

Šator je podignut kako bi roditelji dečaka mogli da prime saučešće. Policija i lokalne vlasti učinile su sve da njegova porodica bude pod manjim pritiskom, zbog čega je prilaz groblju, ali i njihovoj kući onemogućen.

POGLEDAJTE JOŠ:

Haled Oram i Vasima Heršiš – otac i majka nastradalog Rajana zahvalili su se spasiocima koji su danonoćno pokušavali da dođu do njihovog sina.

Rajan je u utorak pao u 32 metara dubok bunar u selu Igara u severnoj marokanskoj pokrajini, a spasioci su od tada danonoćno pokušavali da dopru do njega, što je pratila čitava zemlja. Radilo se o delikatnoj operaciji spasavanja u kojoj je iskopano okno paralelno bunaru, a potom i horizontalni tunel da se dođe do dečaka. Spasioci su pokušavali da ga održe u životu dajući mu vode i zalihe kiseonika. Spustili su mu nadzornu kameru kako bi pratili njegovo zdravstveno stanje i komunicirali s njim. Napori za izvlačenje bili su otežani uskim otvorom bušotine i krhkim tlom.

Nakon tragičnog kraja potrage, ceo svet se ujedinio i poslao snažnu poruku Rajanovim roditelja. On je, prema rečima prijatelja njegove porodice, heroj koji je uspeo da pomiri ljude.

BONUS VIDEO Gorska služba spasavanja – Kako je spasen teško povređeni skijaš

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar