Princ Vilijam i vojvotkinja od Kembridza Katarina Kejt Midlton
Princ Vilijam i vojvotkinja od Kembridža Katarina Kejt Midlton Foto:EPA-EFE/NEIL HALL

Nakon kraljičine smrti, princ Vilijam i Kejt Midlton ne samo da su dobili niz novih titula, već su preko noći postali milijarderi.

Pre vesti o kraljičinoj smrti, Vilijam je dobio sredstva od krunskog imanja, suverenih grantova i od svog nasledstva od svoje pokojne majke princeze Dajane. Njegova neto vrednost procenjuje se na oko 40 miliona dolara.

Međutim, njegova neto vrednost je skočila za 1,3 milijarde dolara, čime je njegova ukupna neto vrednost skočila na 1,34 milijarde dolara.

Razlog za ovo ogromno povećanje bogatstva je taj što su princ Vilijam i Kejt nasledili nekadašnje titule kralja Čarlsa. Pored toga što su vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, sada su princ i princeza od Velsa, kao i vojvoda i vojvotkinja od Kornvola.

Pročitajte još:

Posebno, Vojvodstvo Kornvol sa sobom donosi ogromne posede zemlje i raznu imovinu širom zemlje u vrednosti od 1,3 milijarde dolara.

Imanje se prostire na oko 52.000 hektara i prostire se na 20 okruga u Engleskoj i Velsu i sastoji se od poljoprivrednog zemljišta, delova Nacionalnog parka Dartmur, terena za kriket, pa čak i zatvora.

Čarls je prethodno bio vojvoda od Kornvola više od pet decenija, što ga čini vojvodom od Kornovola s najdužim stažem u istoriji.

Vlasništvo nad imanjem donelo mu je 21 milion funti (24 miliona dolara) u poslednjoj godini. Kralj je dobrovoljno platio najveću stopu poreza na dohodak (45 odsto) na imovinu.

Međutim, kako se vojvodstvo ne smatra kompanijom prema poreznim zakonima, Čarls nije morao da plaća porez na dobit preduzeća ili kapitalnu dobit.

To je izazvalo kritike javnosti i zastupnika, a posebno je kontroverzno jer imanje poseduje zemlju koja se nekada koristila za rudarstvo, a vojvodstvo poseduje prava na rudnike.

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Anđela Krstović o ratnom iskustvu iz Ukrajine

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram