Kamila i princ Čarls Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

Kamila, supruga novog britanskog kralja Čarlsa III, dobila je titulu "kraljica supruga". Pre nekoliko decenija od medija i javnosti dobila je drugu titulu - "rasturačica brakova". Cela nacija smatrala je odgovornom za sunovrat princeze Dajane, najomiljenije britanske princeze ikada, ali čini se da je to sada zaboravljeno.

Naime, nakon udesa u kojem je stradala princeza Dajana, počelo je glasno da se govri da princeza nije živela sa suprugom – tada princom Čarslom – četiri godine pre nesreće. Razlog za to bila je upravo Kamila, sa kojom ju je sadašnji kralj varao i pre nego što su formalno stupili u brak.

Čarls i Dajana su počeli da se zabavljaju sredinom 1980. godine, pa ubrzo i verili i venčali. Kamila se još 1973. udala za Endrua Parkera Boulsa i rodila dvoje dece.

Sa Čarlsom je zvanično bila samo blizak prijatelj, ali šuškalo se uveliko da su još krajem sedamdesetih nastavili aferu. Nije poznato koliko su se viđali kada je Čarls verio Dajanu, ali prema brojinim svedočenjima, jasno je da Kamila nikad nije izašla iz Čarlsovog života.

Kamila i Čarls Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

To su potvrdili događaji sa kraja prošlog veka,- 1994. godine Kamilin muž je podneo zahtev za razvod, a Čarls i Dajana su se konačno razveli 1996. godine.

Nedugo potom Čarls i Kamila, oboje slobodni, obnovili su vezu, a 2005. godine su se i venčali. Time je Kamila, osim titule vojvotkinje od Kornvola, konačno i zvanično osvojila svoju najveću ljubav.

Pročitajte još:

Kamila kao član kraljevske porodice

Iako omražena u večem delu naroda, Kamila se dobro slagala sa ostalim članovima kraljevske porodice. Svoje dužnosti u kraljevskoj porodici obavljala predano i vremenom je uspela da zadobije simpatije javnosti. Danas je mnogi vole i smatraju vrednim članom kraljevske porodice.

Vozila se u kočiji pored kraljice Elizabeta II u povorci povodom Dijamantskog jubileja kraljice i postala je njen savetnik 2016. godine, što znači da će biti pored Čarlsa kada on bude proglašen za monarha na Savetu za pristupanje.

Kamila voli konje, podržava nekoliko organizacija za zaštitu životinja i govori u ime brojnih dobrotvornih organizacija. Omiljena je i kod novinara koji izveštavaju o kraljevskoj porodici, jer je vesele prirode.

I na kraju, da ima podršku kraljice, postalo je i više nego jasno nakon Platinastog jubileja, na kojem je iskazala je „iskrenu želju“ da, nakon njene smrti, titulu britanske kraljice preuzme Kamila, vojvotkinja od Kornvola i supruga Princa Čarlsa.

BONUS VIDEO Kakva je budućnost monarhije posle smrti kraljice Elizabete

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar