Belgija koronavirus
Belgija koronavirus Foto:EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Sjedinjene Američke Države uputile su danas poziv da međunarodnim stručnjacima bude dozvoljeno da utvrde izvor korona virusa i rane dane izbijanja epidemije u drugoj fazi istrage o poreklu korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Američke obaveštajne agencije ispituju izveštaje da su istraživači u kineskoj laboratoriji za virusologiju bili ozbiljno bolesni 2019, mesec dana pre nego što su se pojavili prvi slučajevi kovid-19, izjavili su izvori iz američke vlade, koji su u ponedeljak upozorili da još uvek nema dokaza da bolest potice iz laboratorije, preneo je Rojters.

„Faza dva studije o poreklu kovida mora biti pokrenuta sa projektnim zadatkom koji je transparentan, zasnovan na nauci i daje međunarodnim strčunjacima nezavisnost da u potpunosti procene poreklo i izvor virusa i prve dane izbijanja žarišta“, izjavio je američki sekretar za zdravstvo Havijer Besera u video poruci na godišnjem ministarskom sastanku Svetske zdravstvene organizacije, prenosi Tanjug.

Besera nije direktno spomenuo Kinu, gde su se pojavili prvi poznati slučajevi kovid-19 kod ljudi u centralnom gradu Vuhanu decembra 2019. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar