Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Sjedinjene Američke Države ne podržavaju predlog nekih zemalja da se ukine izdavanje viza državljanima Rusije i smatraju da je neophodno da se prvi razlika između postupaka ruskih vlasti i običnih građana, navodi se u izjavi zvaničnog predstavnika Stejt departmenta, koju je citirao CNN.

„Sjedinjene Države ne žele da zatvore sigurnu kuću ruskim disidentima i drugim državljanima Rusije kojima se krše ljudska prava. Uvek smo jasno isticali da je važno praviti razliku između postupaka ruskih vlasti i njihove politike prema Ukrajini i ruskog naroda“, navodi se u izjavi, prenosi Tas.

Istovremeno je predstavnik američkog Ministarstva spoljnih poslova podsetio da je od početka ruske operacije u Ukrajini Vašington uveo sankcije za gotovo 5.000 ruskih državljana, kojima je, između ostalog, zabranjen ulazak u SAD.

Nastavićemo da identifikujemo sve koji su uključeni u rusku invaziju i smatraćemo da su odgovoni za to što rade, rekao je on.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije razmatraće predlog baltičkih država i Finske da se državljanima Rusije ukine izdavanje viza na sastanku koji će biti održan u Pragu 30. i 31. avgusta, ali je malo verovatno da će on biti prihvaćen, jer ga ne podržava veliki broj članica.

BONUS VIDEO: Policija pretresa rusku Jahtu FBI


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar