Foto:EPA-EFE/THIBAULT VANDERMERSCH

Država Njujork objavila je danas da je u 19 staračkih domova u proteklih nekoliko nedelja registrovalo po 20 ili više smrtnih slučajeva povezanih sa pandemijom korona virusa, prenosi AP.

Starački dom u Bruklinu prijavio je 55 smrtnih slučajeva, a domovi u Bronksu, Kvinsu i Steten Ajlandu po više od 40 žrtava virusa.

Izveštaj je objavljen pošto su mediji danima objavljivali kako su domovi pogođeni virusom u toj meri da su tela morali da drže u ostavama, a porodice su se borile da dođu do informacija o voljenima.

Taj spisak je daleko od konačnog i bazira se na upitniku koji je poslala država, pa guverner Njujorka Endrju Kuomo navodi da znaju samo ono što su im starački domovi odgovorili.

Konektikat je objavio sličnu listu u četvrtak, prijavljujući da je osam staračkih domova prijavilo najmanje smrt 10 korisnika.

Do utorka, najmanje 2.477 korisnika staračkih domova je umrlo od korona virusa u Njujorku, pokazuju podaci, dok je u Konektikatu u domovima za stare umrlo 375 ljudi, od ukupno 971, koliko ih ima u toj državi.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram