Foto: Profimedia, EPA/EFE

U ukrajinskom artiljerijskom napadu jedan civil je ubijen, a dvojica su ranjena u gradu Valujki, izjavio je petak posle ponoći guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov, piše RT.

Projektili koji su uspeli da prođu kroz rusku PVO uništili su i tri vozila i zapalili osam privatnih kuća.

„Protivvazdušna odbrana je aktivirana, ali ima oštećanja na zemlji“, rekao je Gladkov u Telegramu. „Oštećena je trafostanica i poremećeno je snabdevanje grada električnom energijom“, naveo je.

Prema preliminarnim informacijama, jedan civil je poginuo, dok je na licu mesta dvema osobama ukazana medicinska pomoć, naveo je Gladkov.

Kritični objekti i javne zgrade su prebačeni na alternativne generatore električne energije, dok struja nije ponovno uspostavljena u pet ujutru.

PROČITAJTE JOŠ:

Valujki je grad sa oko 35.000 stanovnika, koji se nalazi na oko 15 km od ukrajinske granice. Kako piše ruski medij Raša tudej, ovaj grad se našao na meti ukrajinske artiljerije nakon što su ruske trupe prošle nedelje napustile deo Harkovske oblasti.

Na meti ukrajinske artijerije, navodno su se našla još dva naselja u Belgorodskoj oblasti. Požar je izbio na benzinskoj pumpi u pograničnom selu Nehotejevska, dok je u selu Krasni Hutor oštećeno 14 kuća.

BONUS VIDEO: Ruski kamioni u nuklearnoj elektrani u Zaporožju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar