Foto: EPA-EFE/MARTON MONUS

U poznatoj rimskoj bolnici "Gemelli" rođen je decak, Noa, prva beba u Italiji koju je rodila majka zarazena sa koronavirusom. novorođence i majka su dobro, a bebi je odmah nakon rođenja urađen test na koronavirus, koji je bio negativan.

Drugi test će po protokolu, biti obavljen nakon nakon pet dana.

Ovo je važna vest koja je u subotu sa radošću dočekana u Italiji, jer je majka zarazena Covid19 i ima ima obostranu upalu pluća, pa je dilema bila da li će roditi zdravo dijete.

U bolnici „Gemelli“ napravili su posebano odeljenje za trudnice koje su zaražene koronavirusom i za one koju su zdrave. A sve trudnice preventivno su testirane na COVID19.

„Čini se da se žene koje zaraze COVID-19 infekcijom u toku trudnoće ponašaju slično kao one pogođene drugom virusom. Takođe u većini slučajeva trudnice s infekcijom COVID-19 pokazuju blage simptome zaraze“, izjavio je Profesor Antonio Lanzone, direktor složene operativne jedinice za akušerstvo i akušersku patologiju Fondacije polikliničkog Univerziteta Agostino Gemelli.

U Ginekološko akušerskoj klinici „Narodni front“ u Beogradu u petak je trudnica iz Valjeva koja je zaražena novim koronavirusom, rodila dečaka koji je dobio ocenu 10. Majka i beba su dobro.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram