Foto: EPA/JUSTIN LANE

Ivanka Tramp je u težnji za vlašću u prvim danima predsedavanja njenog oca Donalda pokušala da preimenuje kancelariju prve dame Bele kuće u "kancelariju prve porodice", ali je njena maćeha i prva dama Melanija Tramp taj korak sprečila.

Ovo otkrivaju odlomci koji su u subotu izašli, a nalaze se u novoj knjizi Meri Džordan „Umetnost njenog posla: Neispričana priča o Melaniji Tramp“.

Knjiga opisuje iznenađenje Donalda Trampa u vreme kada je pobedio Hilari Klinton na predsedničkim izborima 2016. godine. U knjizi postoji i deo u kom piše da je Tramp čak organizovao putovanje u jedno od svojih rizorta u Škotskoj odmah nakon izborne noći, jer nije želeo da gleda kako Klintonova uživa u svom uspehu.

Kada je ipak pobedio, Trampovi su morali brzo da se prilagode svojim novim ulogama, a novi predsednik se iz svog luksuznog pentausa u Trampovoj kuli u Njujorku preselio u Belu kuću kako bi započeo svoj mandat.

Melanija Tramp se odmah usprotivila preseljenju, pa je najpre ostala u kuli sa njihovim sinom Baronom, dok je, kako stoji u knjizi, pregovarala o svom predbračnom sporazumu sa suprugom.

Foto:EPA-EFE/Doug Mills

Borba oko uticaja

U odsustvu Melanije Tramp, Ivanka se kao najstarija predsednikova ćerka borila za uticaj. Ova knjiga govori da je želela da preuzme kancelarijski prostor u istočnom krilu Bele kuće, koji je inače rezervisan za prvu damu.

Pročitajte još:

Ivanka, koja je postavljena za savetnicu u administraciji svog oca, čak je navodno tražila preimenovanje kancelarije prve dame, preko koje bi Melanija obavlja svoje javne dužnosti. Ona je želela da se ta prostorija nazove kancelarijom prve porodice, ali je Trampova supruga to sprečila.

„Kada Melanija nije tu, Ivanka je koristila privatno pozorište sa plišanim crvenim sedištima i uživala u drugim čarima Bele kuće. Neki su rekli da je prema privatnom prebivalištu postupala kao da je to njen sopstveni dom. Melaniji se to nije dopalo. Kada su se ona i Baron konačno uselili, ona je postavila čvrste granice“, napisala je Džordanova.

Portparol Bele kuće Džad Dir odbacio je ove tvrdnje.

„Ovo je potpuno lažno. Mediji još jednom objavljuju neistinite informacije iz anonimnih izvora i nijednom niko to nije proverio sa Belom kućom ili Ivankom Tramp“, rekao je Dir za Biznis insajder.

Melanija Tramp / Foto: Beta, AP Photo/Andrew Harnik

Odbila razgovor

Predstavnik izdavača knjige „Sajmon i Šuster“ rekao je agenciji Asošijejted pres u aprilu da je Džordanova intervjuisala Melaniju Tramp dok je radila za „The Post“, ali pomenula i da je Bela kuća odbila njen zahtev da razgovara sa Melanijom o knjizi ili da pismeno odgovori na pitanja.

Ivanka Trump ostala je u zapadnom krilu Bele kuće, gde i dalje ima titulu savetnika u administraciji, radi na preduzetničkim inicijativama i često je raspoređena kako bi ublažila imidž predsedavanja svog oca.

Melanija Tramp vodila je kampanju protiv onlajn zlostavljanja tokom funkcije predsednikove žene, igrajući manje javnu ulogu od nekih svojih prethodnica na tom položaju.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar