Edi Rama Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Premijer Albanije Edi Rama je pozdravio i kao dobru vest ocenio dogovor Beograda i Prištine o ličnim dokumentima, te dodao da će on „podići dijalog na još jedan nivo“.

„Dobre vesti, rešavanje pitanja slobodnog kretanja između Srbije i Kosova kroz dijalog i uz čestitke obema stranama, nadam se da će ovaj razvoj dijaloga podići na novi nivo, kako ne bismo gubili vreme i energiju….“, napisao je Rama na Tviteru.

Podsetimo, u okviru dijaloga uz podršku EU, Srbija je pristala da ukine dokumente za ulazak/izlaz za one koji imaju kosovska lična dokumenta, a Kosovo se složilo da ih ne uvodi za one koji imaju srpske lične karte.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je ranije danas na konferenciji za novinare da su pred Srbijom važni dani po pitanju Kosova i da sledi sesija Otvorenog Balkana.

„Naši razgovori sa Albancima su bili teški, naši razgovori sa posrednicima su bili izuzetno teški. Da poručim – nema govora o međusobnom priznanju, neću o tome ni da pričam i nemojte da trošite pare na avionske karte“, rekao je Vučić.

Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti Kurti sastali su se nedavno u Briselu, a nakon njihovog sastanka usledile su i posete evropskog i američkog izaslanika Miroslava Lajčaka i Gabrijela Eskobara, Beogradu i Prištini.

BONUS VIDEO: Šta se sve priča oko Mitrovice

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar