Foto:Maxim Shipenkov/Pool Photo via AP

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov oglasio se nakon vesti da je hospitalizovan na Baliju.

„Već deset godina se piše o našem predsedniku da se razboleo. Ovo je, generalno, igra koja nije nova u politici“, rekao je šef ruske diplomatije.

On je „zapadnim novinarima koji su objavili vest o njegovoj hospitalizaciji“ savetovao da budu iskreniji i da češće pišu istinu, a ističe da se sprema za sutrašnje sastanke na samitu G20 na Baliju.

„Sutra ima nekoliko sastanaka, usvojićemo završnu deklaraciju. Upravo se javio ministar spoljnih poslova Indonezije, koji je predsedavajući ministarskog procesa. Sada se završavaju pregovori, naši stručnjaci su tu, ali ministar telefonom prati ovu situaciju“, precizirao je on.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prethodno su svetski mediji preneli vest o njegovoj hospitalizaciji zbog srčanih problema, uključujući i ruski Sputnjik.

Međutim, ova informacija je ubrzo demantovana od strane portparolke ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Sergej Viktorovič i ja čitamo vesti u Indoneziji i ne možemo da verujemo svojim očima: ispostavilo se da je hospitalizovan. Ovo je, naravno, akrobatika lažiranja“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Guverner Balija navodi da je istina da je Lavrov bio u bolnici jer se nije osećao dobro, ali da je brzo završio pregled.

BONUS VIDEO Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar