Nikšić litija
Foto: Printscreen/YouTube/Pobjeda

Više stotina građana okupilo se večeras kako bi šetnjom ulicama Nikšića i Berana protestovalo protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Noseći trobojke, zastave Crne Gore, transparent na kojem piše „Nikšić brani svetinje“, građani su prošli su maršrutom kojom je nekada išla litija koja se održavala u tom gradu protiv Zakona o slobodi veroispovesti, prenose Vijesti.

Okupljeni su skandirali: „Ne damo svetinje“ i „Ne pomaže ni korona zbacićemo te sa trona“…

Na ulicama je bio prisutan i veliki broj policajaca, dok je šetnja protekla u miru i bez incidenata, prenosi crnogorski portal Analitika.

Portal In 4S piše da je velika litija večeras na Preobraženje organizovana i u Beranama.

Oni su se okupili uprkos odluci Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje širenja zaraznih bolesti koje je dozvolilo okupljanje najviše 50 osoba u zatvorenom i 100 na otvorenom prostoru.

Podsetimo, NKT je pre dva dana saopštio da se epidemiološka situacija u zemlji konsolidovala, i da najveću pretnju za ponovnu eskalaciju infekcije, a time javno zdravlje, predstavljaju „nedozvoljena i epidemiološki izuzetno rizična okupljanja u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i pojedinih političkih aktera“. 

Prethodnih dana održavane su auto-litije a pre nekoliko dana i litije barkama u Tivtu i Budvi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar