Ilustracija Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

U Petrinji, u centralnoj Hrvatskoj, na jednoj od glavnih ulica okupili su se mnogobrojni građani nezadovoljni stanjem u tom mestu nakon razornog zemljotresa 29. decembra.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz inicijative „Petrinjsko proleće“ su za N1 objasnili koji su glavni razlozi nezadovoljstva i šta traže od nadležnih, a neimenovana građanka je rekla: „Kada su volonteri otišli da je sve stalo“, prenosi Tanjug.

„Nakon višekratnih obećanja i dogovorenih sastanaka koji nisu usledili, a bili su nam obećani, želimo da nam se omogući transparentnost informacija, da ne dobijamo poluinformacije. Građani se osećaju nesigurno jer nismo obavešteni o početku obnove i svim našim pravima“, kazala je jedna Petrinjka iz inicijative „Petrinjsko proleće“, preneo je index.hr.

Dodala je da su im se građani javljali i govorili o problemima u gradu.

„Građani su mogli da se jave i govore o svim svojim frustracijama, nezadovoljstvu, o tome kako je nesigurno hodati ovim gradom. Ruševine ugrožavaju pesake, decu koja prolaze, nema sigurnih koridora. Više puta smo se obratili svima da možemo građanima da prosledimo pravne informacije o svemu onome što zanima građane Petrinje, jer ne želimo da stanovnici i dalje odlaze iz ovog grada“, kazala je ona.

Istaknula je da joj se čini da je trenutno stanje u Petrinji lošije nego na dan razornog zemljotresa 29. decembra.

„Svima se čini da je puno gore nego što je bilo 29.12. kada smo doživeli onaj najjači potres, s tim da se ruše neke zgrade, a mi ne znamo kojim redosledom, zatvaraju nam se putevi, krenemo na posao ili u grad i vidimo da je put zatvoren. Nemamo transparentno objavljene informacije“, rekla je.

Ona je dodala da joj se čini kao da je sve stalo, kao da je grad zaboravljen.

„Ne mogu da se ne prisetim svih onih silnih volontera, ali nakon što su oni otišli, kao da je sve stalo. Želimo da pozvemo sve merodavne, nadležne, da počnu da se bave poslovima svoje nadležosti i da kažu kada će početi da se obnavljaju domovi i grad“, rekla je.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar