Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Jučerašnji protest Petrinjaca kulminirao je verbalnim napadom na gradonačelnika. Jedan ljutiti Petrinjac po imenu Mateo, pitao je Darinka Dumbovića: "Gde je novac, pi*ko!?"

Pročitajte još:

Novinari portala Dnevnik.hr pitali su Matea zašto je to učinio, zašto je ljutito urlao na gradonačelnika.

„Pukao sam, iz dana u dan prave nas budalama“.

U Petrinji je juče protestovalo dvadesetak građana revoltiranih zbog spore procedure oko dodele građevinskog materijala koji je stigao kao humanitarna pomoć.

Građani traže građevinski materijal kako bi mogli da počnu sa obnavljanjem svojih domova, ali materijal stoji pod ključem. Podsećamo, od potresa je prošlo više od dva meseca.

Situacija je kulminirala nakon što je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović izašao iz zgrade sa sastanka. Okupljeni građani verbalno su ga napali.

Među njima je bio i Mateo, koji je Dumbovića visokim tonom pitao: „Ja sam 40 dana tamo stajao s ljudima, gde su novci, pi*ko!?“.

Za Dnevnik.hr Mateo je objasnio zašto je to učinio. „Radio sam neprekidno 40 dana, pomagao ljudima, delio hranu i pomoć nakon potresa i po kiši i po snegu. Pukao sam jer nas iz dana u dan prave budalama. Imaju sve potrebne podatke za dodelu pomoći, a oni otežu s procedurom. Takođe, prebacuju odgovornost za sve što se događa sa Stožera na Grad, s Grada na Stožer i tako unedogled“, ispričao je Mateo.

Rekli su mu da će platiti za ono što je radio, ali novca na računu još uvek nema.

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

„Čuli smo da je novac stigao, ali nama još uvek nisu platili. Još nas tridesetak čeka svoj novac. Dok su drugi sedeli po kancelarijama, mi smo se smrzavali“, kazao nam je.

Mateo je nedelju dana pored puta delio hranu ljudima. „Ništa mi nije bilo teško jer je stanovnicima zaista bilo grozno, ali boli me sve ovo što gledam… tu krađu građevinskog materijala. Kamioni dolaze, a oni ljudima ništa ne dele. Još nisam čuo ni od jednog čoveka da je neko nešto dobio od građevinskog materijala za obnovu.“

Priznaje da je postupio u afektu. „Možda to nisam tako trebao da uradim, postupak je možda bio malo neprimeren, ali napravio sam to iz revolta. Ne bojim se tužbi i ničega se ne bojim“, rekao je na kraju.

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar