Paragvaj protest
Foto: NORBERTO DUARTE / AFP / Profimedia

Paravajske vlasti odlučile su danas da ublaže mere karantina u gradu Sijudad del Este na granici sa Brazilom posle hapšenja 60 osoba na nasilnom protestu tokom kojeg je su opljačkane prodavnice i zlatare.

Ministar zdravlja Hulio Mazoleni (Julio Mazzoleni) izjavio je da će neke radnje moći da rade tokom dana, mada će barovi, sportske hale i druga mesta za okupljanja ostati zatvorena kako je planirano.

Protest je održan u sredu posle saopštenja vlasti da se uvodi karantin u Sijudad del Esteu i da gradjanima nije dozvoljen izlazak u sklopu mera protiv epidemije koronavirusa.

Karantin u tom gradu je uveden jer se nalazi u blizini granice sa Brazilom, koja je najviše pogođen epidemijom na tlu Južne Amerike.

Nekoliko stotina građana Sijudad del Estea je izašlo u sredu na ulice. Protest, koji je počeo mirno, završio se nasiljem.

Kako su prenele paragvajske vlasti, demonstranti su kamenjem gađali kamione koji prelaze granicu, a određen broj opljačkao zlatare, prehrambene i radnje sa elektronskim uredjajima.

(Izvor: Beta)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar