Foto: Ted S. Warren / Zuma Press / Profimedia

Policija koja istražuje ubistvo četiri studenta Univerziteta Ajdaho otkrila je jastuk prekriven krvlju i rukavice u stanu osumnjičenog ubice Brajana Kohbergera.

Vlasti su nakon hapšenja osumnjičenog pretresle imovinu u kampusu državnog univerziteta u Vašingtonu, samo nekoliko kilometara od mesta zločina.

Novi nalog za pretres otkriva da je policija pronašla nekoliko pramenova kose, uključujući jednu životinjsku dlaku, crnu rukavicu, kućište kompjutera i predmet koji je imao više tamnocrvenih mrlja.

Istražitelji su kao dokaz uzeli i jastuk koji je imao crvenkasto-smeđu mrlju i donji deo navlake za dušek koji je imao više mrlja. Oni su prikupili Brajanove račune od Volmarta i dva računa iz Maršala, a takođe su skupljali i prašinu iz njegovog usisivača.

Sudski dokumenti do kojih je došao Njujork tajms pokazuju da je u stanu pronađeno osam pramenova kose, kao i moguća životinjska dlaka.

Vlasti su navodno rekle da žele da vide da li je neka dlaka „prebačena“ na Kohbergera, a zatim natrag u njegov stan – uključujući i onu s psa Marfi ubijene Kejli Gonkalves.

Psa Marfi su u Kejlinoj sobi pronašli živog istražitelji koji su pozvani na lice mesta, a sada je vraćen njenom bivšem dečku na brigu.

U prijavi je takođe navedeno da je u domu učenika bilo značajne količine krvi žrtava – uključujući i „krv od prskanja i izlivene krvi“.

Istražitelji veruju da je verovatno da je ubica imao tragove krvi na telu ili odeći, te se nadaju da će u Kohbergerovom stanu pronaći tragove.

Međutim, u dokumentima nisu opisali rezultate nijednog testiranja, a nisu potvrdili ni da li pronađena dlaka odgovara žrtvama Kayleeinog psa.

Pretresena je i njegova kancelarija na Univerzitetu Vašington, ali policajci nisu ništa zaplenili.

Prvobitno, sud je odlučio da poternica bude zapečaćena do 1. marta, uz tvrdnju da bi, ako se objavi, postojala opasnost po „javnu bezbednost“.

Ineče, Kohberger se pojavio na sudu prošle nedelje, ali se još nije izjasnio o ubistvima Itana Čepina, Medison Mogen, Ker Dalen, Ksane Kernodl i Kejli Gonkalves.

***

BONUS VIDEO: Horor na ulicama Pariza