Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Kraljevske porodice su često tema brojnih svetskih medija. Svojim postupcima privlače veliku pažnju, bilo da je reč o privatnom životu ili nekom poslovnom poduhvatu. Poslednjih nekoliko godina smo imali priliku da vidimo brojna kraljevska venčanja čiji su glavni akteri bili pričevi evropskih monarhija, čija su srca osvojile dame iz naroda. Te dame su "srušile" tradiciju i pokazale da je moguće da se monarh oženi običnom devojkom.

PROČITAJTE JOŠ:

One su se nekada bavile uobičajenim zanimanjima, bile su novinarke, profesionalne sportistkinje, konobarice, bankarske službenice, savetnice ili televizijske voditeljke, da bi im se zatim život preokrenuo za 180 stepeni. Za neke je život postao bajka, za druge ne, ali je sasvim sigurno da se svaka od njih trudila da ostavi svoj pečat i ispiše istoriju.

Kejt Midlton

Najpopularnija među njima je, naravno, Ketrin Midlton koja potiče iz obične građanske porodice, a pošlo joj je za rukom da se uda za pripadnika najpoznatije kraljevske porodice na svetu, princa Vilijama.

Kao i veliki broj parova, princ Vilijam i Kejt Midlton upoznali su se tokom studiranja na Univerzitetu Sent Endruz u Škotskoj. Ona je izučavala istoriju umetnosti, ali se istovremeno bavila konobarisanjem. Kasnije je priznala da se nije dobro snalazila.

Pored toga, oprobala se i u nabavci opreme za jednu kompaniju, a radila je i u porodičnoj firmi za organizaciju dečijih rođendana. Pomagala je u fotografisanju, veb dizajnu, marketingu, ali i pokrenula liniju odeće namenjenu najmlađima. Sve poslove je napustila nakon što se verila.

Foto: EPA/PAUL MILLER

Španska kraljica Leticija

Sve do objavljivanja veridbe sa tadašnjim princom Filipom, kraljica Leticija je radila kao prezenter vesti na španskoj televiziji. Novinarsku karijeru započela je na mreži CNN, a bila je specijalni izveštač sa mesta dešavanja nesreća kao što je potonuće naftnog tankera Prestige, ili rat u Iraku, a upravo tokom tog perioda upoznala je svog izabranika.

Megan Markl

Megan Markl se pre udaje za britanskog princa Harija oprobala u glumačkoj profesiji. Danas je ljubitelji serija najviše pamte po ulozi Rejčel Zejn u ostvarenju Dva lica pravde, međutim zaigrala je i u serijama kao što su Opšta bolnica, CSI, 90210, Fringe, Castle…

Pored uloga u serijama, snimala je i filmove. Međutim, malo njenih fanova zna da je pre bavljenja glumom pisala pozivnice za venčanja, ali i one koje su sa adrese modne kuće Dolče i Gabana slate poznatim ličnostima.

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Šarlin, kneginja od Monaka

Pre udaje za princa od Alberta, 2011. godine, ova dama bila je profesionalna sportistkinja. Poreklom je iz Afrike, a učestvovala je na Olimpijskim igrama u Sidneju, u disciplini 4 x 100 metara u plivanju.

Bila je pobednica brojnih nacionalnih i međunarodnih takmičenja, ali i pozirala za sportske naslovnice.

Mete-Marit od Norveške

Možda najintrigantnija od svih pripadnica kraljevskih porodica je norveška princeza Mete-Marit. Ona je upoznala prestolonaslednika Norveške Hokona 1999. godine preko zajedničkih prijatelja.

Njihova veza, a kasnije i veridba, privukla je veliki broj kontroverzi, budući da je Mete-Marit bila bivša konobarica i da je već imala dete iz vanbračne veze sa čovekom osuđivanim za posedovanje narkotika. Ono što je interesantno jeste da je i sama imala probleme sa zavisnošću. Sadašnjeg supruga upoznala je na jednom rok festivalu.

Njena reputacija se vremenom poboljšala, i ona je postala vrlo popularna u Norveškoj.

Princeza Meri od Danske

Aktuelna princeza i supruga princa Frederika od Danske završila je studije prava i trgovine, te je radila u nekoliko marketinških agencija, ali i kao savetnica. Pored toga, jedno vreme je predavala engleski jezik, i bila menadžer odeljenja u kompaniji Majkrosoft.

Grejs Keli

Da ljubav pobeđuje tradiciju i sve društvene standarde pokazala je i slavna glumica Grejs Keli. Na vrhuncu svoje filmske karijere, ona je rekla sudbonosno „da“ princu Renijeu od Monaka.

Princeza Sofija od Švedske

Nekadašnja manekenka, toples model i devojka od skandala, Sofija Helkvist, postala je švedska princeza 2015. godine. Ona se udala za švedskog princa Karla Filipa, a njen privatan život pre nego što je ušla u palatu bio je veoma zanimljiv medijima.

Na prvom snimanju kom je prisustvovala kao model, kada je imala 20 godina, princeza se fotografisala u toplesu, a ubrzo nakon toga postala je misica 2004. godine. Godinu dana kasnije učestvovala je u rijaliti šou Veliki brat.

Princeza Dajana

Do veridbe sa princom Čarlsom, koja se dogodila u februaru 1981. godine, Dajana Spenser, bila je zaposlena u školi za decu u Londonu.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar