Gradonačelnik Pljevalja Igor Golubović Foto: Gov.me

Predsednik Opštine Pljevlja Igor Golubović podneo je danas ostavku.

On je na konferenciji za novinare obrazlagao razloge zbog kojih je to uradio.

Golubović je kazao da ostaje član Demokratske partije socijalista (DPS).

Sednica lokalnog odbora DPS u Pljevljima zakazana je večeras u 19h, saznaju Vijesti.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvanične najave nije bilo i nije poznato da li će Golubović biti smijenjen jer je poslanica i funkcionera te partije Marta Šćepanović ranije saopštila da mu više nije mesto u toj partiji.

Njegovu ostavku tražio je ranije i generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

Golubović je danas u svom obraćanju istakao da su njegove izjave prenošene „selektivno i tendenciozno“ i da su kod rukovodstva njihovih koalicionih partnera i malog broja članova njihovih partijskih organa izazvale određene nedoumice.

„Medijske interpretacije mojih izjava prezirem i još jednom ih odlučno odbacujem“, kazao je on.

„Siguran sam da je svako ko me poznaje dobro upoznat sa mojim građanskim opredjeljenjem, zbog čega sam se između ostalog i prihvatio časne i odgovorne funkcije predsednika Opštine, u gradu čija je osnovna vrednost uvek bila multikulturalnost i multi konfesionalnost, a koju na žalost neki u svojim istupima i kreacijama pokušavaju da poremete“, kazao je Golubović.

Dodao je i da je posao predsednika Opštine obavljao sa ponosom i punom odgovornošću, uz ambiciju da bude predsednik svih građana bez obzira na partijske, verske ili nacionalne razlike u Pljevljima.

U prvom planu mu je, kako je kazao, bilo stvaranje boljih uslova za život u Pljevljima svih onih koji su odlučili da tu žive i stvaraju. Smatra i da je mnogo toga započeto i urađeno, što je Pljevlja „u dobroj meri učinilo drugačijim i onakvim kakva ih zaslužujemo“

Ističe i da za svoj rad nikad nije tražio slepu podršku već samo razumevanje i dobru nameru.

„Ipak, zbog određenih nedoumica koje su se pojavile u prethodnom periodu, dodatno negativno pojačane od pojedinih struktura i pojedinaca, vođen ljudskom i iskrenom željom da otklonim svaki deo sumnje u ono što je bila moja najbolja namera i da prekinem svaku dalju polemiku na tu temu koja u ovim vremenima nije potrebna ni Pljevljima ni Crnoj Gori, podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Opštine Pljevlja“, kazao je Golubović.

U svom obraćanju se zahvalio građanima Pljevalja, „na bezrezervnoj i ljudskoj podršci“ i istakao da ostaje posvećen demokratskim principima i standardima koji su mu, kako kaže, bili vodilja čitavog života.

„Želim da se zahvalim i kolegama koji su zajedno sa mnom naporno radili na realizaciji programa koje smo obećali građanima pre četiri godine. Vremena i okolnosti se menjaju, a mi ostajemo da živimo jedni sa drugima, srećan sam sto sam uvek radio poverene poslove razmišljajući o trenutku kada ih više ne budem obavljao“, istakao je Golubović u svom obraćanju.

Golubović je odlučio da napusti čelno mesto u Opštini, iako je samo pre dvadesetak dana tvrdio da to neće uraditi. Tada je krenula koordinirana lavina napada na njega iz DPS- a i koalicionih stranaka – Bošnjačke i Socijaldemokrata, zbog izjava Podgoričkoj televiziji u vezi sa krečenjem grafita sa imenom Ratka Mladića ispisan na jednoj od stambenih zgrada u centru Pljevalja.

Naime, Golubović je sredinom januara kazao da neće biti prekrečeni grafiti posvećeni Mladiću, navodeći da su grafiti jedno od urbanih obeležja gradova.

Bonus video: Anketa sa Beograđanima: Zašto policija čuva murale?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar