Foto: Mediabiro/Privatna arhiva

Nataša Pejović Martinović i njeni sinovi M. (8) i M. (11), Milan Mitrović, Goran Đurišić, kao i Dimitrije, Danica i Rajko Drecun koje je Vuk Borilović ubio na Cetinju u petak uveče biće sahranjeni danas.

Članovi porodice Martinović bie sahranjeni na lokalnom groblju u Bajicama u 15 časova.

Nataša Pejović Martinović sa sinovima Foto: Privatna arhiva

Sat kasnije na lokalnom groblju na Cetinju biće sahranjen njihov kum Milan Mitrović koji je ubijen kada je krenuo da vidi šta se dešava u kući Martinovića.

Milan Mitrović Foto: Privatna arhiva

Goran Đurišić, ujak ubice Borilovića koji je stradao pokušavajući da obuzda sestrića biće sahranjen na Gradcu.

Goran Đurišić Foto: Privatna arhiva

Porodica Drecun, Dimitrije, Danica i Rajko biće sahranjena u 16 časova u selu Ljubostinj.

Foto: Privatna arhiva

Hronologija krvavog pira

Prema zvaničnim podacima, Borilović je oko 15.30 sati ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg M. potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku Natašu Pajović Martinović.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”, tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije.

U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sejao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Pročitajte još:

Nadležni su objasnili da je nakon ubistva Martinovića ušao u komšijsku kuću gde je ubio starije sugrađane – Danijelu i Dimitrija Drecuna i teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao ka kući kada je čuo pucnjavu, pišu Vijesti.me.

Danica Drecun Foto: Privatna arhivaBorilović je ubio i komšiju Milana Mitrovića (37), a potom i svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i komšinice Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51).

Vijestima je rečeno da je Borilović, opasan sa dva redenika metaka i puškom u ruci, skrenuo ka kući komšije I.J. i pozivao ga da izađe napolje.

Ranio je još četvoro komšija – Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada. Iz Kliničkog centra Crne Gore saopštili su sinoć da je troje ranjenih operisano i da su smešteni u Jedinici intenzivne nege.

VIDEO Građani Cetinja o masakru u njihovom gradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare