Političarka Sanija Ameti se snimala kako puca u ikonu
Političarka Sanija Ameti se snimala kako puca u ikonu Foto: Instagram

Sanija Ameti, švajcarska političarka bosansko-hercegovačkog porekla i kopredsednica pokreta Operacija Libero, u centru je skandala nakon što je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj puca u Bogorodicu sa malim Isusom u naručju.

Aukcijska kuća Koler poznata je po raskošnim katalozima umetnosti. Jedan od motiva, prikaz Marije sa Isusom, posebno se dopao Saniji Ameti i to – kao meta za gađanje.

Na Instagramu je Ameti, koja voli da slobodno vreme provodi u streljani, objavila dve fotografije kako puca na sliku Marije i Isusa.

Sanija Ameti Foto: Oryk HAIST / imago stock&people / Profimedia

Na fotografiji, na kojoj je izbliza uslikana izrešetana slika može se videti dvadesetak rupa od metaka.

Blik je pitao Ameti zašto je odabrala Mariju i Isusa za svoju metu. Nakon toga je odmah obrisala objavu i zatražila oproštaj.

Njeno objašnjenje na Instagramu glasilo je: „Za pucanje na 10 metara, bili su mi potrebni subjekti koji su bili dovoljno vidljivi. Imala sam pri ruci samo Koler katalog, koji je bio dovoljno veliki. Nisam obraćala pažnju na sadržaj slike. To nije bilo u redu. Iskreno, izvinjavam se ako sam nekoga povredila!

PROČITAJTE JOŠ:

U intervjuu za Blik Ameti je bila još jasnija: „To je bilo apsolutno glupo sa moje strane. Nisam razmišljala o tome, neizmerno mi je žao. Molim ljude koje sam time povredila da mi oproste.“

Iako su neki mediji preneli da je ona poreklom sa Kosova, u njenoj biografiji stoji da je rođena u Bosni 1992. godine i da je sa roditeljima izbegla 1995. godine u Švajcarsku, a ona sama je u intervjuu za „Albanijan post“ rekla da nije Albanka, ali da ima neke rođake sa Kosova.

BONUS VIDEO: Četiri dana Kurban – bajrama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare