Ramzan Kadirov Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Lider Čečenije Ramzan Kadirov objavio je na svom Telegram kanalu snimak na kojem njegov sin Adam tuče Nikitu Žuravela, koji je priveden zbog spaljivanja Kurana u Volgogradu, prenose RIA Novosti.

„Ne bih da preterujem, ali ponosan sam na Adamove postupke. Uvek ga je odlikovala želja da raste ne među svojim vršnjacima, već među starijima, zahvaljujući čemu je formirao ideale časti, dostojanstva i odbrane svoje vere. Poštujem njegov izbor“ rekao je Kadirov.

Prema njegovim rečima, osoba koja je svojim postupcima uvredila desetine miliona ljudi treba da bude strogo kažnjena.

Foto: Printscreen/VK/Ramzan Kadyrov

„Niska dela zadiranja u sveto svojstvena su samo ciničnim, nemoralnim, beskičmenim i pokvarenim ljudima koji žele da unesu razdor u društvo. Oni ne žele da svi u Rusiji žive jedni pored drugih u miru i razumevanju. Takvi provokatori i izdajnici su bolesni tumor na telu koji treba odstraniti“, kazao je Kadirov.

Komesarka za ljudska prava Tatjana Moskalkova je u avgustu zatražila od čečenskog ombudsmana Mansura Soltajeva da proveri informacije o prebijanju Nikite Žuravela u istražnom zatvoru Grozni.

POGLEDAJTE JOŠ:

Snage bezbednosti privele su Žuravela krajem proleća. Prema istražiteljima, on je najkasnije 19. maja zapalio Kuran u blizini Saborne džamije, koja se nalazi u ulici Povorinskaja u Volgogradu. Istovremeno, Žuravel je snimio svoje akcije, a zatim video snimak objavio na internet portalu koji kontroliše TsIPsO Oružanih snaga Ukrajine, prenosi Blic pisanje RIA Novosti.

Žuravel je tokom ispitivanja izjavio da je ovaj zločin počinio po nalogu ukrajinskih specijalnih službi za deset hiljada rubalja. On je potom video snimak predao službeniku SBU.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar