Ilustracija kokain
Ilustracija kokain Foto:EPA-EFE/Fernando Villar

U hrvatskoj Luci Ploče zaplenjena je rekordna količina kokaina. Radi se o pola tone kokaina koji je dopremljen u kontejneru s bananama iz Južne Amerike.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kako navodi „Jutarnji list“, droga je zaplenjena prošle nedelje, ali policija nije iznosila ovaj slučaj u javnost.

Hapšenja nije bilo, jer se niko nije pojavio da preuzme drogu. Policija je 500 kg kokaina pronašla u redovnoj kontroli kontejnera.

„Upravo činjenica da nema uhapšenih je najintrigantnija i može ukazivati da je neko kome je droga bila namenjena odustao od primopredaje, da je možda bio upozoren ili imao nekakvu informaciju da je pošiljka pod nadzorom ili neki zasad još nepoznat razlog“, navodi Jutarnji list.

Za sutra u 14 sati u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj sazvana je konferencija za medije na kojoj će biti objavljeni detalji ove, treće, akcije u kojoj je razbijen lanac krijumčara kokaina koji iz zemalja Južne Amerike brodovima dolazi u Luku Ploče, piše list.

Jutarnji navodi da je moguće da su, osim dubrovačke policije i Sektora za droge MUP-a RH, u ovu akciju bile uključene i neke svetski poznate agencije za suzbijanje trgovine narkoticima, poput američke DEA, koja ima i svoju regionalnu kancelariju u ambasadi SAD u Zagrebu i koja pokriva Hrvatsku i ceo region.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar