Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Spektakularna pljačka juvelirnice u Parizu glavna je tema kako svetskih tako i domaćih medija. Prema novim infomarcijama, za ovo krivično delo uhapšeno je dvoje ljudi i to u autobusu na liniji Pariz-Beograd. Pljačka se dogodila u utorak poslepodne. Muškarac je ušao u luksuznu prodavnicu oko 17 sati i izvadio automatski pištolj. Uzeo je nakit i pobegao sa plenom procenjenim na dva miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Državljani Crne Gore, starosti 44 i 54 godine, uhapšeni su zbog sumnje da su iz zlatare u Parizu ukrali nakit vredan između dva i tri miliona evra. Kako prenose francuski mediji, oni su uhapšeni dan nakon pljačke zlatare „Šome“ u pariskom arondismanu 8. Njih su juče oko 13 časova, u autobusu na autoputu nedaleko od granice sa Nemačkom, uhapsili pripadnici brigade za istraživanje i intervencije u Mecu, prenosi Vijesti.me.

U autobus su uleteli specijalci i odmah je nastao haos, a putnici su bili u šoku. Detalje sa lica mesta je ispričao jedan od putnika iz autobusa, a sve je preneo sajt „Svi Srbi u Parizu“.

Prema njegovim rečima, policija je pretresla autobus i u njemu našla plen iz spektakularne pljačke juvelirnice iz centra Pariza. Pregledali su prtljag svih putnika i na kraju su dvojica muškaraca uhapšena.

 

Autobus se zaustavio na izlasku iz Francuske, da bi vozači i putnici predahnuli. Kada je trebalo da krenu dalje, počela je i drama. Policija je izvodila jednog po jednog putnika i detaljno pregledala torbe, što je zabeleženo i na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama.

Na njemu se vidi kako su putnici izneli torbe iz autobusa i otvorili ih, a policija im pretresa stvari, tražići ukradeni plen. Policija je pregledala nekoliko kofera i torbi istovremeno. Putnici su vadili stvari iz torbe, a policija je prilikom pregleda prtljga bila veoma temeljna. Čitav prizor je snimio neko koje putovao tim istim autobusom, a snimano je kroz prozor vozila.

Pretres je trajao puna četiri sati, a kako ističe svedok sa lica mesta, osumnjičeni su udaljeni od autobusa sa lisicama na rukama. Mediji prenose da su pljačkaš i saučesnik, iznajmili sobu u pariskom arondismanu 3, te da su u apartmanu pronašli dokaze da su autobusom krenuli na put za Beograd.

Prema prema pisanju medija kod državljana Crne Gore pronađa je velika količina nakita koji je ukraden. Uhapšeni nisu od ranije poznati policiji, prenose Vijesti.me.

Određen im je pritvor, a na teret im je tužilaštvo u Parizu stavilo „organizovana pljačka sa oružjem i učešće u zločinačkom udruženju u cilju izvršenja krivičnog dela“, kaže tužilaštvo u Parizu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar