Foto:Duncan Murrell / robertharding / Profimedia;Mediadrumimages Dave Caravias Media Drum World Profimedia; Michael S. Nolan; profimedia

Iako je letnja sezona u većem delu sveta okončana, napadi ajkula i dalje se događaju u određenim mestima. Tako je na Centralnoj plaži u zalivu Pletenberg u Južnoj Africi ženu rastrgla velika bela ajkula.

Žena (39) je plivala u plićaku na Centralnoj plaži dok je boravila na vikend odmoru u Južnoj Africi. U jednom momentu je spazila predatora koji se približava i vrisnula naočigled svih prisutnih na plaži.

Međutim, ajkula je bila tolik brza da žena nije stigla da izađe iz vode. Ugrizla je jednom, nakon čega je žrtva uspela da izroni na površinu, ali je drugi ugriz bio fatalan i ona je nestala ispod površine vode.

Spasilačka letelica je pokrenuta u očajničkom pokušaju da spase ženu, ali je stigla prekasno i pronašla njeno krvlju natopljeno telo oko 50 metara od obale.

Foto: EPA-EFE/ADAM BERRY

Lokalni zvaničnici zatvorili su plažu i postavili znakove koji upozoravaju ljude da se drže dalje od vode.

Nesrećna žena je treća žrtva opakog napada velike bele ajkule u poslednjih 11 godina.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Bilo je oblačno, ali je bilo malo sunca i bilo je dosta ljudi koji su se rano kupali jer je temperatura bila prilično topla. Onda sam samo čuo mnogo vrištanja i video ljude koji istrčavaju iz vode. Pretpostavio sam da je to napad ajkule, ali sam bio prilično udaljen i onda se pojavio čamac za spasavanje“, ispričao je jedan od očevidaca.

Istraga je utvrdila da je žrtva iz Kejptauna, a njeno telo poslato je na obdukciju.

BONUS VIDEO Ajkula se poigrava sa jatom riba

Komentari

Svi komentari (0)