Foto: Jurica Galoic/PIXSELL, TANJUG/ FOTO HINA/ ADMIR BULJUBASIC/ bs,Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski USKOK je saopštio da dokaze da je ministar privrede Davor Filipović uhvaćen u razgovorima sa Damirom Škugorom, glavnim akterom veliku pljačke naftne kompanije INA, u kojoj je otuđeno 133 miliona evra, što je najveća takva pljačka u istoriji ove zemlje.

Iako je ministar Filipović u javnosti tvrdio da osumnjičenog za megapljačku Ine Damira Škugora poznaje površno i da nema njegov broj telefona i da nisu telefonski komunicirali ni razmjenjivali poruke, čini se da je istina bitno drugačija.

Naime, hrvatski mediji imaju saznanja o tome da je Filipović uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da je s njim komunicirao oko HEP-a.

„Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom. Najviše u vezi HEP-a, jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsednika Uprave HEP-a“, rekao je izvor.

Pročitajte još:

Sve će otkriti transkripti razgovora

Svakako, šta se tačno dešavalo, otkriće obaveštajni izveštaju, koji uključuju i tajni nadzor telefonskih razgovora Damira Škugora i njegove „gasne hobotnice“.

Još jedan visokorangirani izvor blizak vrhu HDZ-a rekao je i da se ova afera tek razvija i da Filipović nije jedini visoki funkcioner HDZ-a i Vlade obuhvaćen istim tajnim istragama i da je u pitanju proces koji je nemoguće zaustaviti ili prikriti.

Isto tako, više izvora tvrdi da je uhapšeni Škugor imao podršku Krunoslava Katičića na čelu HEP-a. Reč je o generalnom sekretaru HDZ-a i ključnom povereniku premijera Andreja Plenkovića.

BONUS VIDEO Crnogorci pljačkaju zlataru u Italiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram