Dane Škugor Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Šibenski penzioner Dane Škugor i jedan od glavnih aktera velike pljačke nafte kompanije INA pušten je iz pritvora tokom jučerašnjeg dana, i to uz pomoć supruge i snajke.

Naime, penzioner na čijem računu se, kako je otkriveno, nalazi 66 miliona evra, izašao je iz zatvora jer su njegova supruga Rada Škugor i snaja Ana Škugor odlučile da kao privilegovani svedoci iskoriste zakonsko pravo i ne svedoče, što automatski znači da se poništava odluka o određivanju istražnog zatvora u kojem je bio upravo zbog potenijalnog uticaja na svedoke.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL, TANJUG/ FOTO HINA/ ADMIR BULJUBASIC/ bs,Slavko Midzor/PIXSELL

Očekuje se da će zatvor uskoro napustiti i Marija Ratkić, optužena predsednica uprave Plinare Istočna Slavonija u nedelju, jer je u nedelju podnela ostavku na tu funkciju, zbog čega se očekuje da će biti izbrisana iz sudskog registra, nakon čega bi sud trebalo da je pusti i na slobodu.

Podsetimo, hrvatska policija i Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) su pored njih, uhapsili još troje učesnika velike pljačku naftne kompanije INA, u kojoj je kako se sumnja, otuđeno 133 miliona evra, što je najveća takva pljačka u istoriji ove zemlje.

Kako navode hrvatski mediji, uhapšeni su prodavali gas iz domaćih bušotina koji se vrlo loše kontroliše. Svaka prodaja tog gasa smatra se čistom zaradom za kompaniju i zato je pljačka tako dugo prolazila neopaženo.

BONUS VIDEO Crnogorci pljačkaju zlataru u Italiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram