Pal Velner
Pal Velner Foto: EPA/ZSOLT SZIGETVARY

Pal Volner, poslanik vladajućeg Fidesa i zamenik mađarske ministarke pravde, optužen je za podmićivanje i druga kriminalna dela, zbog čega je tužilaštvo zatražilo ukidanje njegovog imuniteta.

Volner je od 2006. godine bio predsednik Udruženja građana „Fides-Mađarska“, a od 2015. godine na čelu je još nekoliko udruženja koja rade u sklopu stranke Viktora Orbana.

Istraga koja je u toku pokazala je da je Volner redovno primao 2-5 miliona forinti od predsednika mađarskog Fakulteta za pravosuđe. Prema sumnji, on se obavezao da će postupati u konkretnim slučajevima u skladu sa zahtevom predsednika Fakulteta za mađarsko pravosuđe, zloupotrebljavajući svoja nadzorna, službena i administrativna ovlašćenja.

Postoji osnovana sumnja da je primanje službenog mita izvršeno u zločinačkom udruženju, poslovno i kontinuirano, od strane visokog funkcionera koji inače zloupotrebljava službeni položaj radi koristi.

Na osnovu dokaza, generalni tužilac je predložio predsednici parlamenta da se ukine imunitet poslaniku Palu Volneru, tako da on može biti krivično gonjen u slučaju oduzimanja imuniteta.

Trenutno je u ovom slučaju ukupno dvanaest osumnjičenih. Šest je trenutno uhapšeno, a jedan je pod krivičnim nadzorom.

BONUS VIDEO Vučić i Orban na Dunavu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar