Građani ostavljaju plišane igračke ispred bolnice za preminulu djevojčicu Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tim sa intenzivne nege Klaićeve bolnice u Zagrebu predvođen direktorom Goranom Roićem poručio je da je učinjeno sve da se spasi život teško povređene dvoipogodišnje devojčice koja je juče podlegla povredama.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako javlja HRT, Roić je jutros potvrdio da je formalno-pravna procedura za donaciju organa uspešno sprovedena. Za HRT je rekao da, s obzirom na to da je Hrvatska članica Eurotransplanta, organi idu u Austriju i Mađarsku.

„Eksplantacijski postupak je u toku. U sklopu međunarodne saradnje sa Eurotransplantom prijavljen je davalac organa ET 178077 pa su putem alokacijskog sistema Eurotransplanta organi dodeljeni primaocima dečje dobi. Srce i bubrezi prihvaćeni su za primaoce u Mađarskoj“, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za HRT.

Građani ostavljaju plišane igračke ispred bolnice za preminulu djevojčicu Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

„Nadamo se da je naša mala pacijentkinja našla utehu u večnosti“

Ispred zagrebačke Klinike za dečje bolesti građani od sinoć pale sveće, ostavljaju cveće i igračke za preminulu dvoipogodišnju devojčicu koja se od srede borila za život. Podsetimo, devojčica je dovezena iz bolnice u Novoj Gradiški sa teškim nagnječenjem mozga. Policija je utvrdila da ju je majka zlostavljala i da joj je nanela teške povrede. Roditelji su u istražnom zatvoru, a pokrenuta je procedura doniranja organa devojčice.

„Nažalost, vrlo tužan epilog slučaja koji je duboko potresao čitavu Hrvatsku, simbolično na jučerašnji dan. Nadamo se da je naša mala pacijentkinja našla utehu u vječnosti, gde će biti sigurnija i srećnija nego ovde“, poručio je Roić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram