Hrvatska policija ilustracija
Hrvatska policija ilustracija Foto:Shutterstock

U Gospiću u se u ponedeljak dogodio dvostruki pokušaj ubistva, kada je J.M. upao u porodičnu kuću i izbo suprugu (30) i njenog 21-godišnjeg druga kojeg je zatekao u njenom društvu. Hrvatska javnost ostala je šokirana nakon saznanja da je počinitelj već bio u privođen upravo zbog toga što je pretio supruzi, ali protiv njega nikada nije pokrenut krivični postupak.

Naime, J.M. je suprugu i njenog prijatelja izbo u predelu grudi i stomaka što je značajno oštetilo njihove vitalne organe.

Počinilac je posle zločina pobegao, a policija je odmah za njim pokrenula potragu u kojoj su angažovani i policijski psi. U toku večeri se predao, i sada je osumnjičen za pokušaj dvostrukog ubistva, piše Jutarnji.

Prethodno je na svom Fejsbuk profilu objavio svojevrsnu oproštajnu poruku u koja se, kako navode hrvatski mediji, odnosila na njegovu decu.

„Zbogom živote, volim vas anđeli moji“, napisao je počinilac.

Zaključao je u sobu, pa pretio ubistvom

Bračni par je i ranije imao svađe, ozbiljni problemi su počeli pre dva meseca, a prvi put su kulminirali prošle srede, 17. avgusta, kada je J.M. zaključao sebe i svoju ženu u sobu i pretio da će je ubiti, a potom izvršiti samoubistvo. Uhapšen je, predat pritvorskom nadzorniku, a potom priveden državnom tužilaštvu i uz dve krivične prijave, pretnje ubistvom i protivpravnog lišenja slobode, priveden na saslušanje istražnom sudiji.

Pročitajte još:

Međutim, nakon toga nije poslat u zatvor, već pušten uz zabranu prilaska zbog čega je morao da se iseli iz zajedničkog doma.

Zbog toga hrvatska javnost zahteva da tužilaštvo te zemlje pruži odgovore na pitanje da li je bilo propusta u postupanjima prema osumnjičenom J.M. (36) prošle nedelje, kada je uhapšen zbog dva krivična dela prema supruzi, protivpravnog oduzimanja slobode i pretnje ubistvom, pa onda pušten samo sa merama opreza zabrane približavanja, ne i sa određivanjem istražnog zatvora.

BONUS VIDEO Eksluzivni video pretresanja Ponoševog automobila

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare