Joseph Angel Alvarez
Joseph Angel Alvarez Foto:El Paso Police

Policija u zapadnom Teksasu uhapsila je Džozefa Alvareza (38), koji je pucao na jedan bračni par zato što su glasali za predsednika Bajdena. Ranjena žena je tom prilikom preminula na putu do bolnice.

Alvarez je uhapšen 8. septembra, skoro godinu dana nakon ubistva i nalazi se u pritvorskom centru okruga El Paso. On je osumnjičen za ubistvo Žoržete Kaufman (50) i ranjavanje njenog muža Danijela.

Par je bio meta napadača 14. novembra 2020. godine, ubrzo nakon američkih predsedničkih izbora.

POGLEDAJTE JOŠ:

U krivičnoj prijavi se navodi da je policija pronašla telo nesrećne žene u garaži porodične kuće. Napadač je nakon ubistva prošao kroz zasebna vrata u garaži i našao se u dvorištu.

U sudskom dokumentu do kojeg je došla KDBC-TV u El Pasu navodi se da se Alvarez popeo uz stepenice do terase. Pokušao je da uđe u kući, ali je otkrio da su vrata od kovanog gvožđa zaključana.

U to vreme, Danijel Kaufman je čuo buku na zadnjim vratima i krenuo u tom pravcu jer je verovao da je u kuću ušla njegova žena. Alvarez je tada ispalio nekoliko metaka kroz zatvorena vrata od kovanog gvožđa i ranio Danijela.

On je rekao za KDBC da je na njega pucano pet puta, ali je uspeo da pobegne iz svoje kuće i dođe do komšija kako bi zatražio pomoć.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tokom istrage, istražitelji su otkrili mejlove u kojima je Alvarez izneo svoja ekstremistička verska ubeđenja i identifikovao zagovornike „pro-izbora“ kao „jevrejsku sotonističku partiju“ i tvrdio da su abortusi „žrtvovanje jevrejske dece“.

On je identifikovao Memorijalni park, u blizini kuće ubijene žene, kao „ritualno satansko tlo za izvođenje abortusa pomoću magije“.

Mejl koji je Alvarez poslao vojnoj obaveštajnoj grupi 902D sadrži fotografije snimljene u blizini mesta zločina i prilaza koji je vodio do Kaufmanove kuće.

Štaviše, u elektronskoj pošti koju je Alvarez napisao tvrdi se da je ciljao Kaufmanov dom u blizini Memorijalnog parka jer su glasali za Bajdena i imali Bajdenovu zastavu i okačenu lutku bivšeg predsednika Donalda Trampa.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)