Donald Tramp Foto:Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Okružno tužilaštvo Menhetna u Njujorku saopštilo je danas da je bivši američki predsednik Donald Tramp lažno najavio da se očekuje njegovo hapšenje i navela da republikanci u Kongresu ometaju rad kancelarije tužioca u krivičnoj istrazi protiv bivšeg predsednika.

Kancelarija okružnog tužioca Alvina Braga napisala je u pismu trojici republikanaca u Predstavničkom domu da je njihovo pismo stiglo u kancelariju nakon što je Tramp najavio svoje hapšenje, na osnovu informacija koje su navodno procurele, i nakon što su njegovi advokati pozvali republikance da intervenišu.

Bragova kancelarija je navela da su tri kongresmena tražila informacije koje nisu javne o toku krivične istrage koja je poverljiva na osnovu zakona države Njujork.

PROČITAJTE JOŠ:

Reč je o tri predstavnika iz redova republikanaca: predsedniku odbora za pravosuđe Predstavničkog doma Džimu Džordanu, predsedniku nadzornog odbora tog doma Džejmsu Komeru i predsedniku odbora za administraciju Brajanu Stilu.

Velika porota, koju je sazvao Brag u januaru, počela je saslušanje dokaza o Trampovoj ulozi u tajnoj isplati novca porno zvezdi Stormi Danijels nekoliko dana pre održavanja predsedničkih izbora 2016. godine.

Danijelsova je rekla da je dobila novac u zamenu za ćutanje o seksualnom odnosu koji je imala sa Trampom 2006. godine.
Tramp negira te tvrdnje i rekao je da je istraga protiv njega politički motivisana, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO: Stefan Surlić i Ognjen Pribićević: Si u Moskvi, Putin na poternici, Tramp čeka hapšenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar