Devanshi Sanghvi Foto:WION

Devanši Sanghvi, devojčica iz Indije, je sa samo osam godina odlučila da ne želi bogatsvo svojih roditelja vredno 50 miliona dolara, i krene putem vere i kada dovoljno poraste postane monahinja.

Kako su za lokalne medije rekli roditelji devojčice, njihova ćerka je trebalo da nasledi dijamantsko carstvo Sanghvi and Sons sa sedištem u Suratu u Indiji – koje posluje širom sveta i ima godišnji promet od najmanje 50 miliona dolara, piše Miror.

Međutim, tvrdoglava debvojčica je odabrala život u religioznoj samoći i počela da izučava „Džainizam “ i planira da postane monahinja.

Porodica je već deo drevne džainske vere, koja praktikuje ljubav prema svim stvorenjima, vegetarijanstvo i nenasilje.

Devanši se već sada pridržava stroge dnevne rutine koja podrazumeva tri molitve dnevno. Nedavno je odlučila i da ošiša kosu i zameni luksuznu odeću belom pamučnom odećom.

Zbog njene odluke, celokupno porodično naslestvo će verovatno biti ostavljeno njenoj mlađoj sestri Kavi, koja ima pet godina.

Inače, Džainizam praktikuju najpobožniji sledbenici – procenjuje se da ih ima oko četiri miliona širom sveta.

Oni se pridržavaju strogih pravila, koja uključuju samo vegetarijansku ishranu, i preduzimaju sve korake da ne bi povredili bilo koje živo biće.

Pročitajte još:

Neki mogu čak ići tako daleko da pomeraju zemlju ispred sebe kako ne bi zgazili male insekte ili da pokrivaju usta kako bi prestali da slučajno gutaju male bube.

Nije dozvoljeno čak ni jesti korenasto povrće, jer bi uklanjanje korena iz zemlje ubilo biljku.

Religija takođe nalaže da sledbenici moraju da govore istinu, da ne kradu, da pokazuju seksualnu uzdržanost i da se ne vezuju za svetske stvari.

BONUS VIDEO Indija – potraga za preživelima posle rušenja visećeg mosta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar