Foto: Garrett White / News Licensing / Profimedia

Ubica iz Irske koji je na smrt pretukao svoju bivšu devojku dok je njihova šestogodišnja ćerka spavala u blizini, napadnut je u zatvoru.

Danijelu Murtahu (36) u utorak su u zatvoru Midlends prerezali lice „od slepoočnice do brade“ i mogao bi da ostane doživotno u ožiljcima, tvrde izveštaji.

Murtag je osuđen na doživotni zatvor nakon što je na smrt prebio 30-godišnju Nadin Lot golim rukama u njenoj kući u Arklouu, okrug Viklou, u decembru 2019. godine.

Toliko je pretučena da joj se lice jedva moglo prepoznati, a ekipa Hitne pomoći koja je stigla na lice mesta navodno je ostala duboko šokirana njenim povredama.

Foto: Garrett White / News Licensing / Profimedia

Gospođa Lot je umrla tri dana kasnije od „ekstremnih i grotesknih“ povreda u bolnici Sent Vinsent. Na suđenju je rečeno da je zadobila „traumatske povrede glave, vrata i grudnog koša“.

Sada je i sam Murtag povređen nakon što je napadnut u zatvoru, i morao je da bude prebačen u bolnicu Portlaoise nakon što je izgubio ‘ozbiljnu’ količinu krvi.

Izvor je za irski list Sundai Vorld rekao da ubica imao tendenciju da stane na pogrešnu stranu drugih zatvorenika, i da mu se to „konačno vratilo“.

„Incident je počeo oko 17 časova u utorak“, rekao je za novine izvor u zatvoru.

Foto: Privatna arhiva

„Dečko koji ga je napao otvorio mu je lice od slepoočnice sve do brade. Murtag je gubio mnogo krvi dok je osoblje stiglo do njega i morao je hitno da bude prebačen u bolnicu Portlaoise“, navodi se.

„Uprkos najboljim naporima osoblja, izgubio je ozbiljnu količinu krvi i večeras je tamo pod stražom“, dodao je izvor. „On će nositi ožiljke onoga što se danas dogodilo do kraja života“.

Izvor je rekao da je zatvorenika koji je napao Murtaha odmah obuzdali službenici u zatvoru i da je sada odvojen od ostalih zatvorenika. Napad je takođe prosleđen policiji, navodi se u izveštajima.

PROČITAJTE JOŠ:

Za zatvorenika i još jednog osumnjičenog za koga se veruje da je takođe umešan u napad se kaže da su kriminalci sa nasilnom reputacijom u zatvoru, dodao je izvor. Smatra se da je napad bio njihov pokušaj da se uspostave na vrhu hijerarhije unutar objekta.

Murtagh, iz Klondalkina, dobio je brojne pretnje smrću tokom boravka iza rešetaka u zatvoru Vheatfield u Dablinu.

Prema Sanu, on je stavljen u zaštitno krilo zatvora i držan odvojeno od većine zatvorske populacije. U julu 2022. prebačen je u strogo obezbeđeni zatvor Midlends „radi sopstvene bezbednosti“.

Murtag je dobio doživotnu kaznu zatvora u oktobru 2021. Prvo se izjasnio krivim za ubistvo iz nehata, pre nego što ga je porota jednoglasno proglasila krivim za ubistvo.

Nadinina komšinica ispričala je sudu kako je zatekla Murtaha „u zgrčenom položaju“ na žrtvi sa rukama oko njenog vrata i ramena. Rekla je da je pravio zvuke ‘režanje’ i da je bio ‘opasan od besa’ dok ju je napao.

Jedan od onih koji su prvi reagovali rekli su da su Nadin zatekli ‘prebijenu do temelja’.

U julu prošle godine, manje od godinu dana nakon izricanja kazne, ubica je pokušao da poništi svoju osudu. Majka gospođe Lot, Kler rekla je tada za da je optužila ubicu da je pokušao da ‘retraumatizuje’ njenu porodicu.

Na saslušanju za izricanje presude ubici, Kler je rekla da su njenu porodicu „progonile“ misli da je njihovu ćerku napao Murtag, kao i njen „teror, strah, paniku i plač“ tokom „dugotrajnog, zlog napada“.

Ona je Murtaha opisala kao ‘čudovište’, rekavši da su povrede koje je naneo njenoj ćerki bile toliko užasne da je čak i osoblje u bolnici Sent Vinsent ostalo šokirano.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar