Foto: Printscreen Vijesti

U Podgorici je održan treći protest opozicije, predvođen Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Ðukanovića, protiv Zakona o predsedniku.

Protest pod nazivom „Ima nas“ počeo je 18 sati ispred zgrade crnogorskog parlamenta.

Okupljeni građani ispred Skupštine nosili su transparente na kojima, između ostalog, pisalo: „Počni da brineš jer i tebe se tiče“, „Ne damo te, Crna Goro“, „Sa ovim ljudima ti nemaš ništa, odavno su te prodali“, „Ima nas! Na damo Ustav! Hoćemo izbore!“, prenosi Pobjeda.

Foto: Printscreen Vijesti

Skupu su prisustvovali potpredsednici DPS-a Jevto Eraković i Abaz Dizdarević, kao i generalni sekretar te partije Aleksandar Bogdanović.

Okupljeni, osim zastava Crne Gore, nosili su i zastave SAD, EU, Ukrajine, prenose podgoričke Vijesti. Intonirana je himna i Crne Gore, prenosi Tanjug.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su tražili povlačenje, kako navode, sramne izmene Zakona o predsedniku koje, kako smatraju, predstavljaju svojevrsni ustavni puč, kao i da je potrebna deblokada Ustavnog suda.

Zahtevali su, kako tvrde, deblokadu državnih institucija i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Okupljeni su krenuli u šetnju od zgrade Skupštine do spomenika Svetom Petru Cetinjskom.

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković poručila je na skupu „Vučićevoj posluzi u Crnoj Gori – da neće proći u nameri da pokore Crnu Goru“, prenose Vijesti.me.

Foto: Printscreen Vijesti

„Nisu prošli ni Miloševićevi devedesetih, pa neće ni Vučićevi sada. Crna Gora se nikad nije dala pokoriti. Ni na Fundini, ni na Martinovićima, ni na Krusima, ni u Božićnom ustanku… Neće ni sada. Neće se pokoriti dok je sunca i Grahovca. Crna Gora je voćka o koju su mnogi zube polomili. Niko Crnu Goru slomiti neće“, kazala je Vuksanović Stanković.

„Neće biti Otvorenog Balkana, neće biti srpskog sveta. Dritane Abazoviću, ti koji si Vučičev potrčko, o Otvorenom Balkanu možeš samo da trubiš po Beogradu Vučiću, Vulinu, Rakoviću i Bećkoviću. Crnom Gorom se neće komandovati s Terazija i Dedinja, nego iz Crne Gore. Dalje ruke od Crne Gore. Ne samo da nas ima – tu smo da branimo svaki pedalj građanske i multietničke Crne Gore. Što ste se prepali od izbora? Što Dritane? Što DF-u?“, rekla je Vuksanović Stanković.

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare