Foto: gov.me

Premijer Dritan Abazović pozvao je sve političke subjekte koji su deo izbornog procesa u Šavniku da daju doprinos, preko svojih članova, da se izborna saga koja u toj opštini traje od 23. oktobra konačno završi.

„Spektakl u Šavniku. U jednoj maloj opštini izbori ne mogu da se završe već nekoliko nedjelja. Mi ne možemo da preduzimamo radnje koje su protivzakonite. Uništavanje izbornog materijala na biračkom mestu podrazumeva ponavljanje glasanja. Takva su pravila. Jedino što možemo da uradimo jeste da damo apel državnom tužilaštvu da ako postoje evidentne opstrukcije, da to tretira uz malo više senzibiliteta, jer to moramo da završimo. Država je samo tu da obezbedi izborni proces i javni red i mir.

Foto: Mediabiro

Već posle prvog glasanja imali smo pojačane policijske snage, a sada je to dovedeno do jedne značajne mere. Pozivam političke subjekte koji su deo izbornog procesa, da zaista daju doprinos preko svojih članova da se ova saga završi. Ko pobedi, sretno bilo, kao i u drugim opštinama, ali verujem da je ovo sada postalo opterećenje i za te političke subjekte koji pretenduju da osvoje većinu u opštini Šavnik“, rekao je Abazović za „Vijesti„.

POGLEDAJTE JOŠ:

Smatra da se „bitka“ za Šavnik ne vodi zbog velikog vodnog potencijala i budućih hidroelektrana, kako se uveliko govori, već da je razlog želja za dokazivanjem i inat.

„Rekao bih da je to želja za dokazivanjem i neki crnogorski inat koji je proradio između subjekata koji misle da mogu doći do apsolutne većine, ili do većine koaliciono, nego što je to neka velika borba. Ovde u Crnoj Gori postoje te teorije zavere da će da se potopi Šavnik, da će da se grade hidroelektrane, da će da se grade neke druge stvari. Sve je u domenu teorije zavere. Čak i da se pokrene neki značajniji projekat on se teško može realizovati u jednom mandatu. Pozivam ih sve da u jednom dobrom duhu izađu na izbore, bez tenzija i da se to nekako privede kraju. Pozivam na neku demokratsku širinu“, poručio je Abazović.

BONUS VIDEO Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar