Dmitrij Muratov Foto: EPA-EFE/HAKON MOSVOLD LARSEN

Ruski novinar i dobitnik Nobelove nagrade za mir Dmitrij Muratov osudio je danas rusku propagandu koja promoviše upotrebu nuklearnog oružja u Ukrajini i kazao da on ne bi isključio tu mogućnost, upozorivši da ruski "propagandni ratnici" već uveliko primemaju rusku javnost za to.

„Ne bih isključio mogućnost upotrebe nuklearnog oružja“, kazao je Muratov novinarima na jučerašnjem događaju u Ženevi posvećenom Međunarodnom danu slobode medija.

Muratov, čije su novine „Novaja Gazeta“ tokom rata u Ukrajini morale da prekinu rad zbog upozorenja državnog cenzora „Roskomnadzora“, rekao je i da ruski „propagandni ratnici“ već uveliko rade na pripremanju ruske javnosti za moguću upotrebu nuklearnog oružja.

„Već dve nedelje na našim televizijskim ekranima slušamo da treba otvoriti nuklearne silose. Takođe čujemo da ovo užasno oružje treba upotrebiti ako se isporuke oružja Ukrajini nastave“, izjavio je juče ruski novinar i nobelovac.

Dmitrij Muratov Foto: EPA-EFE/Stian Lysberg Solum

Prema njegovom mišljenju, međutim, korišćene nuklearnog oružja u Ukrajini ne bi dovelo do kraja rata.

Umesto toga, Muratov kaže da bi to predstavljalo „kraj čovečanstva“ i dodaje da je Putinova „neograničena, apsolutna vlast“ najstrašnija stvar u Rusiji danas.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete da pratite na našem blogu UŽIVO

Bonus video: Navaljni – Kamenčić u Putinovoj cipeli

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare