Nemacka koronavirus
Koronavirus u Nemačkoj Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

Nemački ministar zdravlja Jens Špan pozvao je danas na primenu novih ograničenja kako bi se obuzdao "dramatičan" porast broja slučajeva korona virusa i rekordna stopa zaražavanja zbog koje SAD savetuju da se ne putuje u Nemačku.

PROČITAJTE JOŠ:

Sedmodnevna stopa incidencije na 100.000 zaraženih tokom prošle nedelje danas iznosi 399,8, odnosno 13 više nego juče, pokazuju podaci Instituta za zarazne bolesti „Robert Koh“, prenosi Rojters.

U pokušaju da se zaustavi četvrti talas epidemije u Nemačkoj ministar Špahn založio se da se više javnih površina i prostora ograniči samo za one koji su vakcinisani, ili su se nedavno oporavili od kovida-19, ili su imali negativan test.

Špan nije isključio uvođenje lokdauna, ali je istakao da će takvim merama regioni odlučivati samostalno, kao npr. teško pogođene Saksonija i Bavarska koje već preduzimaju dodatne mere poput otkazivanja božićnih vašara.

„Situacija nije samo ozbiljna, ona je sada u nekim nemačkim regionima dramatična. Moramo da premeštamo pacijente jer su jedinice intenzivne nege pune i to ne ugrožava samo kovid pacijente“, izjavio je Špan na Nemačkom radiju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)