Mladen Bojanić Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je da Vlada Crne Gore nije dobila zvaničnu ponudu kompanije "Savana" koja je u vlasništvu Veselina Mijača, za kupovinu, odnosno preuzimanje "Montenegro erlajnsa".

„Vlada je od prvog dana tražila zakonito rešenje za spas ‘Montenegro erlajnsa’ „, rekao je Bojanić za Televiziju Vijesti, ali je ponovio je da nema zakonitog rešenja za opstanak tog prevoznika.

„Saosećamo sa zaposlenima, učinićemo sve da im pomognemo… Sve smo učinili da nađemo način da pomognemo. Ne postoji mogućnost“, rekao je Bojanić.

Povezane vesti:

Prethodna vlada je, po njegovim rečima, „toliku štetu ostavila“, toliko problema, da je novoj „zavezala ruke za duži period“.

Ponovio je da „nije tačno da je Vlada najavila gašenje nacionalnog avio-prevoznika, već je saopštila da mu ne može zakonito pomagati“.

Portal Bankar.me je danas objavio da je Grupacija „Savana“ predala pismo o namerama Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje „Montenegro erlajnsa“. U pismu u koje taj portal kaže da je imao uvid, „Savana“ je izrazila nameru da preuzme „Montenegro erlajns“ za jedan evro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje ta avio-kompanije ima prema državi.

Njen dospeli poreski dug je 15,2 miliona evra.

Vlasnik „Savane“ je Veselin Mijač, švedski biznismen crnogorskog porekla, čije firme raspolažu jednim od najvećih šoping centara u Crnoj Gori, podgoričkim „Mall of Montenegro“, a vlasnik je u Podgorici i poslovne zgrade „Europoint“ i hotela „Ramada“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar