Foto:Charles Polidano / Touch The Skies / Alamy / Profimedia

Kontrola leta u Beogradu na dirljiv način oprostila se sinoć od Montenegro Erlajnsa, pa su u poslednjem obraćanju posadi ove kompanije poručili: "Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa vama".

Pročitajte još:

Kontrola leta u Beogradu pozdravila se sa posadom aviona Montenegro Erlajnsa, koji je sinoć saobraćao na liniji Beograd – Podgorica.

„Montenegro 103 ako je ovo zaista poslednje poletanje iz Beograda, hvala vam na saradnji, bilo je veliko zadovoljstvo sarađivati sa vama. Do nekog narednog slušanja, svako dobro. Prijatno“, rekao je zaposleni u beogradskoj kontroli leta.

Pilot Montenegro Erlajnsa odgovorio mu je: „Jeste navjerovatnije poslednje, ali nadamo se i da ćemo se ponovo čuti. Hvala vama za sve“, čuje se na snimku.

Podsetimo, avioni državnog avio-prevoznika “Montenegro erlajns” (MA) od danas više neće leteti, objavili su sinoć predstavnici MA.

Nacionalna avio-kompanija je poslovala 26 godina, od kojih je saobraćala preko 23 godine.

“Zbog novonastale okolnosti, koja se odnosi na odluku Vlade da u daljem periodu neće podržati postojanje MA i koja izrazito negativno utiče na bezbednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procenili smo da je u pitanju nivo rizika koji MA ne može da prihvati. Od 26. 12. 2020. godine u celosti obustavljamo planirani saobraćaj”, saopšteno je iz MA.

Foto:EPA-EFE/MAURITZ ANTIN

Iz Vlade je u četvrtak objavljeno da zbog evropskih pravila i domaćih zakona o državnoj pomoći više nijedan evro ne mogu uplatiti ovoj kompaniji, a jedan od modela kroz koji će se gasiti je neminovni stečaj, koji može da zatraži bilo ko od više desetina poverilaca.

Iz Vlade su rekli da odluku o tome još nisu doneli, ali da su im ruke vezane i da ne mogu MA dati više novčanu pomoć, jer bi imali prekid pregovora sa EU.

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare