Foto:AP Photo/Risto Bozovic

Grupacija Savana prosledila je pismo Vladi u kojem predlaže da preuzme kompaniju Montenegro erlajnz kompaniju za jedan evro, a da Vlada otpiše dugove prema državnom budžetu. Grupaciju Savana kontroliše Veselin Mijač, Crnogorac koji decenijama živi u Švedskoj. Savana je u Crnu Goru u poslednjih pet godina investirala preko 50 miliona evra i prepoznata je po brojnim filantropskim i humanističkim aktivnostima u Švedskoj i u Crnoj Gori.

Vlasnik kompanije Savana Veselin Mijač prosledio je Vijestima mejl sa ponudom o preuzimanju Montenegro erlajnsa koju je danas u 14:55 poslao na mejl kabineta Vlade u kojem predlaže da posrnulu kompaniju preuzme za jedan evro, a da Vlada otpiše dugove prema državnom budžetu.

„Mogu da shvatim da je danas subota i da ministar nije bio u kabinetu i da možda nije dobio mejl. Stojim iza ove ponude i sačekaću na odgovor jer shvatam da im treba vremena da je analiziraju“, rekao je Mijač.

Navedeno je da bi Savana preuzela na sebe obavezu dogovora sa privatnim kreditorima Montenegro Airlinesa u cilju izmirenja dugovanja, kao i odgovornost i rizike za buduće poslovanje kompanije.

Kao razloge za ovu odluku grupacija Savana navodi činjenicu da Crna Gora mora imati svoju nacionalnu aviokompaniju. Ujedno su naveli da argumenti zbog kojih ne bi trebalo gasiti kompaniju nisu adekvatno obrazloženi niti je predstavljena kost-benefit analiza.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar