napad u nici
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Napadač nožem koji je danas ubio tri osobe u crkvi Notr-Dam u Nici je migrant iz Tunisa koji ima 21 godinu, na italijansko ostrvo Lampeduza je došao krajem septembra, a u Francusku početkom oktobra, javila je agencija Frans pres pozivajući se na izvore bliske pravosuđu.

Mladi migrant se zove Brahim Ausaui, naveli su isti izvori i dodali da je na Lampeduzi krajem septembra bio u karantinu, posle čega je bio u obavezi da napusti italijansku teritoriju.

U Francusku je stigao početkom oktobra. Migrant je uhapšen posle napada koji se dogodio jutros, prenela je Beta.

Podsetimo, u jutrošnjem napadu u crkvi u centru Nice nožem su ubijene tri osobe – dve žene, pri čemu je jednoj odsečena glava, i muškarac, koji je čuvao baziliku.

Posetivši Nicu nakon incidenta, francuski predsednik Emanuel Makron obavezao se da će rasporediti još hiljade francuskih vojnika da zaštite ključne lokacije, uključujući bogomolje i škole.

Francuski mediji su preneli i da će “sutra će biti održan Savet odbrane na kojem će biti preduzete nove mere”.

Napad su osudili ruski predsednik Vladimir Putin, lider ruske opozicije Aleksej Navaljni, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen, premijer Velike Britanije Boris Džonson, papa Franja, kao i ministarstvo spoljnih poslova Turske.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar