Foto: EPA - EFE / SEBASTIEN NOGIER

Ispred crkve Notr Dam u Nici u Francuskoj dogodio se napad u kojem su najmanje tri osobe izgubile život, a više njih je ranjeno. Zatim se u Avinjonu dogodio još jedan napad za koji se veruje da je teroristički kada je jedan muškarac nožem napao policiju koja ga je potom upucala.

Napadač sa nožem je ušao u crkvu u četvrtak u 9 sati u četvrtak i u roku od 10 minuta ubio je tri osobe, od kojih je jedan čuvar crkve.

Pročitajte još:

Policija ga je u crkvi neutralisala u 9.10 sati.

Svedok po imenu Dejvid, koji vodi restoran Brioche Chaude, koji se nalazi nasuprot crkve, rekao je za BFMTV da je alarmirao policiju.

„Prodavao sam kroasane kada je jedan čovek ušao i rekao mi je: ‘gospodine, u katedrali je obezglavljena žena’. U početku mu nisam verovao, ali on je ponovio. Otišao sam do katedrale i video opštinsku policiju i pozvao ih. Došli su brzo“, rekao je.

Dodao je da je osoba koja je ušla u restoran bila neko ko je bio u katedrali i ko je bio veoma šokiran.

Policija je odmah zatvorila centar grada. Predsednik Emanuel Makron uputio se ka Nici.

U međuvremenu, gradonačelnik Nice Kristijan Estrosi pozvao je na nacionalni odgovor na napad i ideologiju koja ga je podstakla.

„Tražio sam da se zatvore sve crkve, da se zatvore sva mesta bogosluženja, da se trenutno zatvore sva javna mesta za koje postoji zabrinutost“, rekao je Estrosi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar