Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

U napadu ispred bazilike Notr Dam u Nici, u Francuskoj, koji se dogodio jutros oko devet časova, život je izgubilo troje ljudi, a više njih je ranjeno.

Francuski list Figaro piše, pozivajući se na izvore u policiji, da je jedna starija žena koja je došla na molitvu pronađena zaklana i „skoro obezglavljena“ u crkvi, ispred oltara sa svetom vodom.

Pročitajte još:

Jedan muškarac je takođe pronađen zaklan u crkvi, a još jedna žena, treća žrtva, uspela je da pobegne u obližnji kafić gde je napadnuta i gde je i preminula posle više uboda nožem u telo.

Prema navodima gradonačelnilnika Nice, Kristijana Etrosija, ubijeni muškarac bio je čuvar crkve, prenosi francuski Mond.

Napadač je, navodi Figaro, neutralisan i odveden u bolnicu pošto je ranjen tokom hapšenja. Pretpostavlja se da je bio jedini napadač, a Figaro navodi da je u dvadesetim godinama i da je tokom napoda uzviknuo i svoje ime – Brahim.

Pogledajte galeriju sa mesta zločina:

Detalji o napadaču još uvek nisu poznati, a policija trenutno sprovodi istragu kako bi utvrdila njegov identitet putem otisaka prstiju.

Demineri na mestu zločina

U međuvremenu, policija vrši kontrolisanu eksploziju na tom području, pa se čuju i detonacije, a na građane se apeluje da se klone te oblasti dok rade timovi za uklanjanje bombi.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare